FK BORAC BANJA LUKA

Maksimović: Nakon narednog kola bit će dosta jasnija situacija što se tiče borbe za Evropu

Polako ulazimo u posljednju trećinu prvenstva, svaka naredna utakmica je najbitnija, pa tako i ova protiv Širokog Brijega, rekao je Maksimović

Marko Maksimović. MONDO.BA

Piše: G. Šumar

23.4.2021

Trener Borac Marko Maksimović najavio je jedan od derbija 27. kola Premijer lige BiH u kojem Banjalučani dočekuju Široki Brijeg (nedjelja - 19 sati).

- Polako ulazimo u posljednju trećinu prvenstva, svaka naredna utakmica je najbitnija, pa tako i ova protiv Širokog Brijega, rekao je Maksimović i dodao:


Imamo još dva dana da se pripremimo

- Poslije nje, vjerujemo da će situacija biti dosta jasnija što se tiče borbe za Evropu. Igramo kod kuće, poslije ovjerenog finala Kupa BiH u Mostaru (protiv Klisa - op.a.) i derbija na Koševu (pobjeda nad Sarajevom 2:0). Imamo još dva dana da se pripremimo, da budemo raspoloženi i da poslije meča imamo još više razloga za zadovoljstvo, rekao je trener Banjalučana Marko Maksimović i otkrio da u nedjelju zbog žutih kartona neće moći računati na Gorana Zakarića i Dejana Melega, a Marko Jovanović i Jovo Lukić su van stroja zbog povreda.

- Njih četvorica sigurno nisu na raspolaganju, a za ostale moramo da vidimo još neke stvari, odnosno igrače koji su izišli iz povrede, koliko i kako mogu.


Imamo preduslove da odigramo dobru utakmicu

Maksimović je poručuje da neće biti olakšavajuća okolnost to što je trener Širokog Toni Karačić ponudio ostavku nakon nekoliko slabijih rezultata.

- Nije nam to olakšavajuća okolonost. Karačić jeste ponudio ostavku, ali vjerujem samo kako bi razdrmao ekipu. Oni sigurno imaju svoje ambicije, tako da očekujem da Široki Brijeg dolazi u Banju Luku nešto da traži. Istovremeno, imaju i oni kadrovskih problema, ali dolaze sa najboljim krilima, sa kapitenom, sa 90 posto ekipe, pa ih ne vidim sa bijelom zastavom. Mi smo s druge strane u dobrom momentu, igramo kući i imamo preduslove da odigramo dobru utakmicu i dođemo do rezultata koji nas interesuje, naglasio je strateg Banjalučana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.