PREMIJER LIGA

Trenutak istine za Sarajevo i Zrinjski

U Mostaru se večeras igra derbi kola

S ranijeg ogleda Sarajeva i Zrinjskog. Arhiv

N. Demirović

24.4.2021

Premijer liga BiH nastavlja se danas utakmicama 27. kola. Derbi kola igra se u Mostaru večeras od 19 sati. Zrinjski će ugostiti lidera Sarajevo.

- Trener tima iz Mostara Sergej Jakirović svjestan je važnosti ovog meča za svoj tim.

- Veliki derbi je pred nama. U prošloj utakmici protiv Olimpika smo napravili što smo morali, ali već sada nas očekuje nova teška utakmica. Bit će ovo treći dvoboj nas i Sarajeva ove sezone tako da se manje-više poznajemo. Niko nikoga ne može iznenaditi. Dobro je to što nam je povoljan zdravstveni bilten ekipe. Ne možemo računati na Bilbiju zbog kartona što će biti veliki hendikep, ali oni igrači koji budu igrali moraju dati 120 posto od sebe. U zadnje vrijeme igramo jako dobro i efikasno, što je jako dobro - rekao je Jakirović.

Prema Mozzartu, ekipa Sarajeva je blagi favorit sa koeficijentom 2.50, dok je na domaće 2.90.

U aktulenom prvaku svjesni su važnosti utakmice.

- Dobili smo prethodnu utakmicu, što je jako bitno. Postigli smo tri gola, a kroz ove ranije utakmice imali smo psihološki pritisak jer nismo davali golove. Pobjeda i postignuta tri gola mnogo će značiti na samopouzdanju u daljim utakmicama. Ovo će nam biti treći meč sa Zrinjskim u ovoj polusezoni, upoznati smo sa njihovim kvalitetima. Mi moramo osvježiti ekipu do utakmice, ponoviti dobru igru i ostvariti povoljan rezultat, , rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Sarajevo je lider sa 52 boda, dva više od Borca, dok Velež i Zrinjski imaju po 48. Danas od 15 sati igraju se još dvije utakmice. Velež dočekuje Krupu, a Sloboda Mladost.

Kompetnu ponudu Mozzarta možete vidjeti ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.