PREMIJER LIGA BIH

Olimpik ponovo šokirao Želju na Grbavici i pobjegao iz zone ispadanja

Željo polako gubi korak za pozicijama koje vode u kvalifikacije za Konferencijsku ligu

Detalj s meča na Grbavici. FK Željezničar

Piše: A. M.

25.4.2021

Novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Blaž Slišković, napravio je dosta promjena u odnosu na debi u Bijeljini u prošlom kolu, ali nije uspio pronaći dobitnu kombinaciju koja bi prekinula crni niz "Plavih" bez pobjede koji traje skoro pet mjeseci.

Željezničar je doživio još jedan poraz od Olimpika na Grbavici (1:2) i polako gubi korak za pozicijama koje vode u kvalifikacije za Konferencijsku ligu naredne sezone. Sada im četvrtoplasirani Zrinjski bježi devet bodova.

Sliškovićev tim je poveo u 14. minuti. Petar Bojo se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i pospremio loptu u mrežu za 1:0.

Olimpik je došao do izjednačenja nakon prekida u 32. minuti. Bivši fudbaler Željezničara Ivan Čurjurić je centrirao u kazneni prostor domaćih, a Đoko Milović sjajno reagovao i udarcem glavom vratio stvari na početak.

"Vukovi" s Otoke su u 73. minuti stigli do preokreta. Aladin Šišić je šutirao na gol "Plavih", a lopta ispala iz ruku golmanu Željezničara i završila u mreži.

Gosti su do kraja uspjeli sačuvati prednost i upisati vrlo važna tri boda u borbi za opstanak. Ovom pobjedom Olimpik je pobjegao iz zone ispadanja i s dva boda više od pretposljednjeg Radnika sada će moći sam krojiti svoju sudbinu u društvu najboljih.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.