PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo nadigralo Željezničar i vratilo se na prvu poziciju

Vječiti derbi pripao bordo timu

Detalj s utakmice. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

1.5.2021

Sarajevo je u 143. vječitom derbiju, odigranom u sklopu 28. kola m:tel Premijer lige, na Koševu savladao gradskog rivala Željezničar rezultatom 3:1 i time se vratilo na prvo mjesto.

Nije bilo većih uzbuđenja sve do 22. minute, kada se u velikoj prilici našao Semir Štilić, ali je Andrej Đokanović u posljednji čas spasio ispred kapitena gostiju.

Domaći su došli do vodstva u 38. minuti. Jasmin Mešanović je dodao za Matijasa Fanima (Matthias), koji se oslobodio dvojice čuvara i smjestio loptu iza leđa Filipa Erića.

Mešanović je šutirao iz velike daljine u 44. minuti, a lopta je otišla za malo preko gola.

Sarajevo tri minute kasnije dolazi do drugog gola. Sjevnula je kontra domaćina. Zinedin Mustedanagić je dodao za Aleksandra Pejovića, ovaj za Mešanovića, koji je iz prve šutirao i pogodio.

Gosti su imali priliku u 53. minuti smanjiti rezultat. Sviran im je penal, nakon što je Mirko Oremuš u šesnaestercu oborio Mustafu Mujezinovića, ali je udarac Štilića s bijele tačke zaustavio Vladan Kovačević.

Kazna je uslijedila u 61. minuti. Dosuđen je slobodan udarac za Sarajevo na ivici kaznenog prostora, loptu je uzeo Fanimo i snažnim udarcem pogodio za 3:0.

Željezničar se poslije toga otvorio, a Sarajevo je prijetilo iz kontra napada.

Gosti su u 73. minuti ipak došli do gola. Sjajno je pogodio rezervista Ivan Juričić poslije progiravanja Štilića.

Bordo tim je do kraja mogao postići i četvrti gol. Sjevnula je kontra u 83. minuti. Krste Velkoski je prebacio loptu na drugu stranu za Anela Hebibovića, koji je izbio sam ispred Erića i pokušao ga je lobovati, ali je Jasmin Čeliković izbacio loptu s gol linije.

Sarajevo se današnjom pobjedom vratilo na prvo mjesto i ima 56 bodova, dva manje od drugoplasiranog Borca.

Željezničar je sedmi s 40 bodova.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.