PREMIJER LIGA BIH

Karačić: Na Grbavicu po pobjedu

Trener Širokog Brijega pred gostovanje Željezničaru

Karačić i Begić. NK ŠIROKI BRIJEG

A. Vatreš

6.5.2021

Gostovanje kod FK Željezničar u derbiju 29. kola m:tel Premijer lige BiH sljedeći je izazov za NK Široki Brijeg u nastavku borbe za Evropu. 

Pobjedom na Grbavici momčad Tonija Karačića napravila bi ogroman korak u ispunjenju postavljenog cilja.

Podignuta atmosfera

- Utakmica na Grbavici, bez obzira na kojoj se poziciji Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju atmosfera u ekipi je podignuta na višu razinu. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, unatoč svemu, posjeduje kvalitetu - istakao je šef stručnog štaba Toni Karačić na konferenciji za novinare.

- Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na Grbavici - dodao je Karačić.

Borbu za pobjedu na Grbavici bez ikakvih kalkulacija najavio je i vezni igrač Zvonimir Begić, istakavši kako se čini nemogućim negativna serija sljedećeg suparnika.

- Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je ta momčad bez pobjede u proljetnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i to ćemo pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove - poručio je Begić.

Nakon nešto lošijeg ulaska u drugi dio sezone, Zvonimir Begić u posljednje vrijeme igra na visokoj razini. Svoju pravu formu potvrdio je u hercegovačkom derbiju kada je suvereno vladao sredinom terena.

Uzlazna putanja

- Svjestan sam kako sam bio podbacio u nekim utakmicama. No, bilo je i promjena u sastavu, a ni sa svakim igračem se isto ne razumijem na terenu. Sada je najbitnije da forma ide uzlaznom putanjom. Spreman sam i vjerujem kako ću i na Grbavici pružiti kvalitetnu igru - istaknuo je pouzdani vezni igrač.

U derbiju na Grbavici, kako je naglasio Toni Karačić, sučelit će se dvije momčadi koje se odlično poznaju i koje nemaju previše nepoznanica između sebe.

- Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje momčad slična onoj s kojom smo ranije igrali. Ipak, iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na višu razinu, kazao je Karačić o "Plavima" s Grbavice, a zatim dodao kako više pozornosti želi usmjeriti na prezentaciju svoje momčadi.

- Najbitnije mi je kako će moja momčad reagirati, poglavito u defanzivnim zadacima. Igrat ćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu - dodao je Karačić.

Za derbi na Grbavici koji se igra u petak, 7. maja u 20 sati za momčad Širokog Brijega neće konkurirati suspendirani Jure Obšivač i Ivan Grgić, te nedovoljno oporavljeni Teo Herceg.

Utakmicu će izravno prenositi Arena Sport TV.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.