PREMIJER LIGA

Slišković: Derbi nam je teško pao, nadam se da ćemo slaviti nakon dugo vremena

Pripremali smo se maksimalno kvalitetno, nemam nikakvih zamjerki na rad igrača

Slišković: Vjerujem da su momci svjesni situacije. FK ŽELJEZNIČAR

N. Demirović

6.5.2021

Ekipa Željezničara još nema proljetnu pobjedu, a dodatnu so na ranu donio je poraz u vječitom derbiju do Sarajeva u prošlom kolu- Evropa je nemoguća misija, ali igrači tima s Grbavice imaju priliku pokazati one sportske motive u bar malo ublažiti katastrofalnu polusezonu.



Poraz teško pao

Željo sutra u 20 sati dočekuje Široki Brijeg, a trener Blaž Slišković se nada da se stvari mogu okrenuti u pozitivnom smjeru.

- Naravno da su sve misli okrenute ka sutrašnjem susretu. Nakon derbija sa Sarajevom imali smo period od nekoliko dana gdje je to sve bilo teško prihvatljivo i igračima i meni i stručnom štabu. Taj poraz nam je teško pao i u ovih nekoliko dana smo probali ekipu vratiti u normalu, rekao je Slišković.


Očekujem ofanzivnu igru

Naglasio je da nema zamjerki na rad igrača protekle sedmice.

- Pripremali smo se maksimalno kvalitetno, nemam nikakvih zamjerki na rad igrača. Oni su to ove sedmice odradili profesionalno i s maksimalnim angažmanom. Očekujem da svaki pojedinac da svoj maksimum, da odigramo mnogo kvalitetnije nego na Koševu i nadam se da ćemo uz kvalitetnu ofanzivnu igru ostvariti pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo nakon toliko dugo vremena. Vjerujem da su momci svjesni situacije i da nam samo u ovom trenutku jedan pozitivan rezultat može povratiti kvalitetnu atmosferu u svlačionici i oko samog kluba, naglasio je popularni Baka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.