PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo u Tuzli pravi važan korak ka odbrani titule, Željo protiv Širokog traži prekid crnog niza

Danas dva susreta 29. kola

Detalj s minulog duela na Tušnju. FK TUZLA CITY

Piše: A. Vatreš

7.5.2021

Danas će u Premijer ligi BiH biti odigrana dva susreta 29. kola m:tel Premijer lige BiH.

Kolo će otvoriti Tuzla City i Sarajevo na Tušnju (16:00), gdje se bordo tim pobjedom može dodatno približiti odbrani titule.

Pet kola prije kraja Sarajevo je vodeće s 56 bodova, što je dva više od drugoplasiranog Borca, a četiri od trećeg Veleža. Tuzla City je pak šesti s 45 bodova.

Bit će ovo njihov već peti ovosezonski duel. U prethodna četiri Sarajevo je tri puta slavilo, dok je jedan meč završen neriješeno.

- Igrali smo dva puta s Tuzlom, nema tu nekih posebnih tajni ni sa jedne strane. I ove dvije utakmice u Kupu su bile dosta teške. Očekujem takvu utakmicu ponovo, ali sve u svemu, nadam se da ćemo opet odigrati na nivou zadnjih utakmica i da ćemo ostvariti rezultat koji nam odgovara - rekao je u najavi utakmice trener Sarajeva Vinko Marinović.

Prema kladionici Mozzart Bet, Sarajevo je u ovom susretu favorit, a kvota na njegovu pobjedu iznosi 2.45.

Od 20:00 sati Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Širokog Brijega.

"Plavi" su bez pobjede od 2. decembra prošle godine, a u prvenstvu nisu slavili na 11 uzastopnih utakmica.

Evropa je za njih odavno izgubljena. Zauzimaju sedmo mjesto s 40 bodova, dok je njihov večerašnji rival Široki Brijeg peti s 48 bodova.

Njihov minuli duel na Grbavici pripao je Širokom Brijegu rezultatom 2:3, dok je prije toga Željezničar slavio na Pecari s 0:1.

- Očekujem da svaki pojedinac da svoj maksimum, da odigramo mnogo kvalitetnije nego na Koševu i nadam se da ćemo uz kvalitetnu ofanzivnu igru ostvariti pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo nakon toliko dugo vremena. Vjerujem da su momci svjesni situacije i da nam samo u ovom trenutku jedan pozitivan rezultat može povratiti kvalitetnu atmosferu u svlačionici i oko samog kluba - naglasio je trener Željezničara Blaž Slišković.

Uprkos lošoj formi, status favorita u ovom susretu Mozzart Bet daje Željezničaru, na čiju pobjedu kvota iznosi 2.20.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.