PREMIJER LIGA BIH

Beganović: Nama ovaj klub i grad daje energiju, dužni smo u svakoj utakmici dati maksimum

Jedini prvotimac koji će sutra propustiti utakmicu bit će Saša Maksimović, koji je protiv Radnika dobio treći žuti karton

Žižović i Beganović optimisti. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

7.5.2021

Tuzlanski crveno-crni sutra (15 sati) na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju Olimpika, u okviru 29. kolu m:tel Premijer lige BiH 


Treća pobjeda

- Olimpik je iskusna ekipa sa dosta premijerligaških igrača koji već dugo igraju našu ligu, rekao je trener Slobode Mladen Žižović, šef struke Slobode i dodao:

- Također, oni imaju trenera koji je donio neku novu ideju i njegov tim će sigurno pokušati doći do rezultata, ali na nama je da ih zaustavimo i uvežemo treću pobjedu, što bi bilo prvi put u ovoj sezoni. Ići ćemo svim silama da to ostvarimo.

Jedini prvotimac koji će sutra propustiti utakmicu bit će Saša Maksimović, koji je protiv Radnika dobio treći žuti karton.

- Naravno da nam je žao što ne računamo na Maksimovića, jer je on polivalentan fudbaler. Ali, mi nismo klub koji ovisi o jednom igraču, već smo kao kolektiv veoma dobri. Sada se nalazimo u dobrom ambijentu, s obzirom na sve okolnosti koje su ranije bile. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, shodno pozitivnom okruženju, zaključio je šef struke kluba s Tušnja.


Iskoristiti sve mane

Jedna od uzdanica Tuzlaka u sutrašnjem meču bit će Dženis Beganović. Ofanzivac crveno–crnih uvijek daje svoj maksimum, te se očekuje da će namučiti i odbranu Olimpika.

- Sve njihove mane pokušat ćemo iskoristiti. Nama ovaj klub i grad daje energiju, zaduženi smo za to da moramo u svakoj utakmici dati maksimum i tako će biti i ovaj put. Nadam se da ćemo uvezati pozitivan rezultat i treću pobjedu u nizu, poručio je Beganović.

Crveno–crni su trenutno osmoplasirani sa 31 bodom, dok su gosti iz prijestolnice deseti i na kontu imaju 24 boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.