FK VELEŽ

Dudić: S manje pritiska ulazimo u gradski derbi od Zrinjskog

Osim poraza nam je svaki rezulta dobar, ali idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo igrati

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.5.2021

Mostarski gradski derbi, koji je na programu sutra (19.05 sati), ponovo je u centru pažnje naše fudbalske javnosti, ali i regije.


Van stroja Anđušić i Ovčina

- Priprema utakmice protekla je u najboljem redu, rekao je Dudić i dodao:

- Puni smo samopouzdanja, postala je to kod nas i kolotečina. Ne pridajemo poseban značaj nekim velikim utakmicama. Neki loš rezultat nas ne može poremetiti, 80 ili 90 posto ekipa bi zabilježilo negativan rezultat nakon onog na Koševu, a mi smo vezali nakon toga tri pobjede. To pokazuje naš karakter. Zrinjski je tim sa pun dobrih pojedinaca, koji mogu da riješe utakmicu u svakom trenutku. Slavil ismo jednom mi, jednom oni ove sezone, ali ova utakmica ima najveći značaj jer se bliži kraj sezone. Bodovi mnogo znače za izlaz na evropskju scenu... Mi s manje pritiska ulazimo u ovaj meč i osim poraza nam je svaki rezulta dobar, ali idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo igrati. Zrinjskom sigurno igra samo pobjeda.

Stručni štab Veleža nema većih problema s igračkim kadrom.

- Igračka križaljka je dobra, osim kartoniranih igrača. Konačno imamo sve igrače na raspolaganju na treningu. Svi su se opravili i jedva čekaju utakmicu. Nedostatak Nemanje Anđušića, koji je u izvarednoj formi, bit će hendikep, kao i Harisa Ovčine koji je dosta toga dobrog dao u zadnjim utakmicama. Koga nema, bez njega se može i mora, ističe Dudić.

Na pitanje hoće li danas na Grbavici pratiti dešacanja na meču Željezničar – Široki Brijeg, odgovara:

- Iako ovisimo sami o sebi, sigurno da pratimo i šta rade naši konkurenti. Pobjeda Širokog nad Zrinjskim u prošlom kolu dovela je do svega ovoga, da ovaj meč ima veliku važnost, ali ovisimo sami o sebi i ne trebamo da gledamo šta drugi rade. Ipak, sigurno da ćemo ispratiti i večerašnji meč na Grbavici.

Također, Dudić je na press-konferenciji upitan i plaši li se sudije (Elvis Mujić)?

- Ne bih govorio o suđenju, jer sam bio ogorčen za suđenje u Banjoj Luci, pa sam bio kažnjen. Nadam se da ćemo nakon utakmice pričati o dobirm stvarima, potezima i golovima, a ne da pričam o gospodinu sudiji. Želim mu da odsudi kao na Koševu, gdje je odradio dobar posao.


Zvonić želi pobjedu

Kapiten Rođenih Denis Zvonić jedva čeka da, kao kaže, krene gradski derbi. 

- Ostavit ćemo zadnji atom snage na terenu. Cilj je nastaviti niz bez poraza. Želimo izaći kao pobjednici, rekao je Zvonić.

Velež je trenutno trećeplasirani s 52 boda, dok Zrinjski ima 49 bodova i zauzima četvrto mjesto na tabeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.