JASNA PORUKA

"Horde zla" čelnicima FK Sarajevo: Pozivanje na sudijske krađe neće biti opravdanje za izgubljenu prednost

Dopis dostavljen i zaprimljen u FK Sarajevo 28. aprila, navijači još uvijek nisu dobili odgovor

Navijači Sarajeva. Arhiv

A. M.

8.5.2021

Sarajevo je lošim partijama na proljeće dovelo u pitanje titulu prvaka BiH koju su mi svi pripisali nakon jesenjeg dijela prvenstva. Bordo tim je ispustio veliku prednost od 13 bodova sa polusezone i sada gleda u leđa Borcu koji je preuzeo prvo mjesto pobjedom nad Krupom.

Udruženje navijača FK Sarajevo poslalo je dopis i uputilo jasnu poruku čelnicima kluba s Koševa.

U dopisu su izrazili negodovanje zbog posljednjih rezultata voljenog kluba, pitali su zašto klub uopšte ima potrebu za postojanjem Upravnog odbora, da li je ikada izvršena revizija uposlenika, te da li postoji plan razvoja kluba.

Također, nedvosmisleno su poručili da u slučaju eventualnog neuspjeha, bilo kakvo pozivanje na sudijske krađe neće amnestirati upravu kluba i igrače od činjenice da su ispustili 13 bodova prednosti u odnosu na Borac.

- U slučaju eventualnog neuspjeha (a što je sve osim odbrane titule prvaka) naglašavamo da bilo kakvo pozivanje na sudijske krađe, koliko god očigledne i štetne po nas bile, neće biti opravdanje za izgubljenu prednost od 13 bodova koliko smo imali naspram trenutnog glavnog konkurenta na početku ove polusezone - poručile su jasno "Horde zla".

Kompletan dopis možete pogledati u priloženim fotografijama zvanične stranice UNFKS.

Dopis dostavljen i zaprimljen u FK Sarajevo 28.04.2021. godine objavljujemo u cjelosti Zaključno sa 08.05.2021. godine nismo zaprimili odgovor iz FK Sarajevo. https://we.tl/t-D10asdtTiN PDF format dopisa

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Subota, 8. May 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.