FK SLOBODA TUZLA

Kurtalić: Na Koševo idemo da se nadigravamo

Osigurali smo opstanak, što je bio i naš prvobitni cilj, ali to ne znači da ćemo preostale utakmice shvatiti kao izlete.

Derbi starih rivala sutra ponovo na Koševu. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

10.5.2021

Veznjak tuzlanske Slobode Alen Kurtalić optimista je pred derbi sa starim rivalom s Koševa (utorak - 18 sati). Nakon tri uzastopna trijumfa tuzlanski crveno – crni će tražiti nastavak pozitivne serije i protiv tima prvaka koji se bori za novu titulu.


Porodično okruženje

- Mi u Slobodi imamo pravo porodično okruženje, što je jedna od bitnih stavki za uspjeh, rekao je veznjak Kurtalić i dodao: 

- Nakon što smo imali nekoliko negativnih rezultata odlučili smo da ćemo dati svaki atom snage za ovaj dres koji nosimo. Hvala Bogu, to nam se isplatilo, te smo uvezali tri uzastopne pobjede. Naravno, to je dodatno popravilo atmosferu u svlačionici.

Dvadesetjednogodišnji veznjak ove sezone pruža dobre partije. 

- Osigurali smo opstanak, što je bio i naš prvobitni cilj, ali to ne znači da ćemo preostale utakmice shvatiti kao izlete. Što se tiče utakmice sa Olimpikom, sigurno je to bila jedna od naših boljih utakmica ove sezone. Svi igrači su dali svoj maksimu i to se primjetilo i na terenu, ističe Kurtalić, koji je posljednji put kada su Tuzlaci igrali na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović hase" bio strijelac pogotka u porazu od 1:2.


Igramo rasterećemi

- Gostujemo prvaku države koji se i ove godine bori za titulu. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Međutim, mi idemo tamo rasterećeni i da se nadigravamo. Ako se ukaže prilika zašto da i ne ostvarimo pozitivan rezultat, te dodatno popravimo atmosferu i stanje u klubu - zaključio je Kurtalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.