PREMIJER LIGA BIH

Borac golovima Vranješa savladao Zrinjski i osamio se na vrhu tabele

Banjalučani imaju otvoren put ka osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine

Slavlje fudbalera Borca nakon gola Vranješa. FK Borac

A. M.

11.5.2021

Fudbaleri Borca savladali su Zrinjski na Gradskom stadionu u Banjoj Luci rezultatom 2:1 i vratili se na lidersku poziciju Premijer lige BiH.

Banjalučani su poveli nakon kornera u 14. minuti, a loptu je u mrežu Mostaraca zakucao Stojan Vranješ. 

Zrinjski se brzo vratio u meč i stigao do izjednačenja pet minuta kasnije. Dragan Juranović je izbio oči u oči sa golmanom domaćih Nikolom Lakićem i rutinskom završnicom poravnao rezultat.

Mogao je Borac u 39. minuti stići do novog vodstva, ali je udarac Dejana Melega završio na stativi. 

Da Banjalučani na odmor odu s prednošću pobrinuo se Vranješ koji je tri minute kasnije, iz sporne situacije, lijepo pogodio za 2:1. Gosti su tražili ofsajd, ali su dobili samo žuti karton za Slobodana Jakovljevića.

I u drugom poluvremenu tresao se okvir gola. Prečka je bila saveznik Borca u 62. minuti nakon udarca Nemanje Bilbije. Imao je i Ognjen Todorović stopostotnu šansu u 79. minuti, ali se na ivici peterca, umjesto za šut, odlučio primiti loptu na prsa čime je upropastio odličnu priliku za novo izjednačenje.

Nakon ove pobjede Borac ima 60 bodova i otvoren put ka osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine, budući da drugoplasirano Sarajevo, nakon remija sa Slobodom na Koševu, za liderom zaostaje dva boda.

Zrinjski je peti sa 50 bodova, jednim manje od Širokog Brijega koji se nalazi na poziciji iznad koja vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.