PREMIJER LIGA BIH

Petrović: Pobjedom protiv Radnika napravili bismo ogroman korak ka opstanku

Trener Olimpika pred gostovanje u Bijeljini

Petrović: Težak zadatak. FK OLIMPIK SARAJEVO

A. Vatreš

15.5.2021

Fudbaleri Olimpika u 31. kolu m:tel Premijer lige BiH gostuju u Bijeljini ekipi Radnika.

Bitan meč za obje ekipe, u kojem je ulog veliki s obzirom da bi ekipa koja upiše poraz bila dovedena u jako tešku situaciju, dok bi pobjeda značila nastavak borbe za očuvanje statusa u društvu najboljih.

U prethodnom kolu Olimpik je remizirao protiv ekipe Mladosti u utakmici u kojoj je stvorio nekoliko sjajnih prilika, imao i kazneni udarac, ali su na kraju ekipe podijelile bodove.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba "Vukova", smatra da je njegov tim dominirao u ovoj utakmici i propustio priliku da osvojenim bodovima dođe na poziciju koja bi im dala dodatni mir u finišu sezone.

- Još uvijek su emocije u igri. Napraviti devet šansi protiv bilo koje ekipe u ligi, nije jednostavno. Iako se pogleda da smo imali četiri-pet zicera, onda je zaista tužna relizacija. Vrhunac je sigurno neiskorišten penal u 83. minuti, ali jednostavno moramo tu utakmicu zaboraviti. Mi smo propustili sada dvije šanse da dođemo u mirniju luku, u nedjelju imamo i treću, pa se nadam da ćemo je iskoristiti - rekao je Petrović u uvodu razgovora zvaničnu klupsku stranicu.

Potom se osvrnuo na predstojeću utakmicu s Radnikom.

- Sigurno je pred nama težak zadatak, jer je sada i Radnik 'namirisao' tu šansu. Njima preostaju dvije teške utakmice, tako da su oni u još težoj poziciji od nas. Mislim da bi mi pobjedom protiv Radnika napravili ogroman korak ka opstanku, jer nam je onda u suštini dovoljan i neriješen rezultat u Krupi u 32. kolu - kazao je Petrović.

Prokomentirao je i stanje u ekipi.

- Imamo malih problema, nekoliko igrača ne može da trenira. Otežana nam je situacija. Nadam se da će igrači shvatiti sada, koliko je bitna ova utakmica i tako se postaviti na terenu od samog starta - rekao je Petrović u najavi duela protiv Radnika.

Susret između FK Radnik i FK Olimpik, kao i svi ostali susreti ovog kola, igra se u nedjelju od 17 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.