PREMIJER LIGA BIH

FK Olimpik: Sve što tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fer-pleja

Klub s Otoke se oglasio saopćenjem u vezi suđenja na današnjoj utakmici protiv Radnika

Igrači Olimpika su pred kraj današnje utakmice napustili teren. FK OLIMPIK SARAJEVO

A. Vatreš

16.5.2021

FK Olimpik oglasio se saopćenjem u vezi suđenja na današnjoj utakmici s Radnikom u Bijeljini, gdje tvrde da ih je glavni arbitar  Dragan Petrović iz Banje Luke drastično oštetio.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

- FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudijskih nepravdi, trpili smo i borili se, nalazili načine da se izborimo sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze.

Današnji susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem "piku" . Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je današnje suđenje sudije Dragana Petrovića iz Banje Luke, pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu.

Dva detalja sa utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog sudije, koji je danas pokazao zašto je jako brzo nestao s FIFA liste.

Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak meča. Potom je nastavio s perfidnom arbitražom, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u finišu susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktarevića, a sasvim "slučajno" su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću.

FK Olimpik niko ne treba pomagati na bilo kakav nečasan način, sve sto tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fer-pleja.

Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas neko obavijesti o tome, pa da znamo šta i kako dalje, poručili su iz FK Olimpik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.