SFK 2000 SARAJEVO

Samira Hurem: Finale Kupa je važna utakmica za sve nas i veći motiv od toga nam ne treba

SFK 2000 i Iskra sutra igraju za trofej Kupa BiH. SFK 2000 Sarajevo

Piše: G. Šumar

18.5.2021

Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke između SFK 2000 Sarajevo i Iskre iz Bugojna bit će odigran sutra (srijeda - 17 sati) u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Važna utakmica

Šefica stručnog štaba sarajevskog tima Samira Hurem je uoči ovog susreta izjavila:

- Iskra je ove sezone pokazala da se radi o ozbiljnoj i kvalitetnoj ekipi. U prvenstvu smo ih pobijedili 4:0, ali bez obzira na taj rezultat, protivnik je imao svoje prilike i nije to bila laka utakmica. Očekujem dobar meč u kojem će obje ekipe pružiti svoj maksimum. Finale Kupa je važna utakmica za sve nas i veći motiv od toga nam ne treba, rekla je Samira Hurem.

Samir Vrban, trener Iskre ističe da je njegova ekipa spremna.

- Samim plasmanom u finale mi smo napravili veliki uspjeh. Nadamo se pozitivnom rezultatu i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. SFK 2000 je favorit i oni su sigurno najbolja ekipa u državi. Međutim, mi ne idemo u Zenicu sa bijelom zastavom već želimo da se nadigravamo. Igračice su spremne i dolazimo u najjačem sastavu. O kvalitetima protivnika ne treba trošiti riječi, ali na nama je da damo sve od sebe pa ćemo da vidimo šta će nam to donijet, rekao je Vrban.


Tanja Račić dijeli pravdu

Sutrašnji meč će suditi Tanja Račić iz Banje Luke, a pomagat će joj Tamara Došen iz Prijedora i Merima Tanović iz Mostara. Delegatica je Jelena Školnik iz Prnjavora, a kontrolor suđenja je Adnan Alispahić iz Zenice.

Na putu do finala igračice SFK 2000 Sarajevo su u četvrtfinalu sa 4:0 pobijedile Radnik iz Bijeljine, dok polufinalni meč sa Eminom nije odigran, te je „Bordo“ tim pobijedio službenim rezultatom 3:0. Iskra je u četvrtfinalu pobijedila Modriču 4:0, a u polufinalu Banju Luku 2:0.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.