SARAJEVO

NSBiH: Olimpik seli u najniži rang takmičenja

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastavit će se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH

"Vukovi" ispadaju u Kantonalnu ligu. Arhiva

Piše: G. Šumar

21.5.2021

Povodom saopćenja koje je danas objavio FK Olimpik, a nakon što je na adresu Saveza zvanično dostavio obavijest o napuštanju m:tel Premijer lige BiH, iz NSBiH su se obratili saopćenjem koje prenosimo u cjelosti.


Prevazilaženje problema

- Upoznati smo sa teškoćama sa kojima se suočava ovaj klub te smo sa svoje strane učinili sve kako bismo im pomogli u prevazilaženju svih problema u skladu sa našim pravilnicima. FK Olimpik je odlukom Disciplinske komisije NSBiH bio dužan da ispuni obaveze prema igračima i članovima svoje administracije. Do 20. maja 2021. kada je bio krajnji rok za ispunjenje ovih obaveza FK Olimpik nije izvršio uplatu svojim igračima i članovima administracije u iznosu od 82.156 KM, a koje su nastale u prethodnom periodu.

Neispunjavanjem obaveza iz člana 117. Disciplinskog pravilnika u vezi sa finansijskim obavezama, a na osnovu pravosnažnih odluka Disciplinske komisije NS/FS BiH, klubu je nastupila suspenzija u nastavku takmičenja. Kako stoji u članu 63. Disciplinskog pravilnika, klub koji neopravdano odustane od prvenstvenog takmičenja, biće kažnjen vraćanjem u najniži stepen takmičenja i kaznom od 6 do 12 negativnih bodova.


Neispunjavanje obaveza

Takmičenje u okviru m:tel Premijer lige nastavit će se u skladu sa Pravilnikom i Propozicijama o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH. Ovim činom FK Olimpik je nastojao da neispunjavanjem svojih obaveza teret odgovornosti prebaci na NSBiH. Administracija Saveza je uvijek na raspolaganju svakom klubu u iznalaženju rješenja i prevazilaženju problema u njihovom radu, zato nas je još više iznenadio potez FK Olimpik, saopćeno je iz NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.