PROBLEMI

Šta će biti sa igračima Olimpika nakon istupanja iz Premijer lige, oglasio se Sindikat

Klub pozvan da vodi računa o obavezama prema igračima

Olimpik: Napustili takmičenje. Arhiv

N. Demirović

21.5.2021

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini pozvao je Fudbalski klub Olimpik da preispita svoju odluku o istupanju iz Premijer lige.

- Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini iznenađeno je zaprimio odluku Upravnog odbora FK Olimpik Sarajevo o istupanju pomenutog kluba iz daljnjeg toka premijerligaškog takmičenja. Poštujemo obrazloženje FK Olimpik Sarajevo, te pravo njihovih upravnih struktura da odlučuju o budućnosti svog kluba, međutim, objava o istupanju iz Premijer lige BiH od šireg je značaja, te se moramo oglasiti povodom iste, kao zastupnici igrača u našoj državi - naglasili su.

Oni su pozvali klub da preispita svoju odluku.

- Pozivamo Upravni odbor FK Olimpik da preispita svoju odluku, te okončanju učešće u ovoj takmičarskoj sezoni na zelenom terenu. Javnost je itekako upoznata i svjesna ugroženosti integriteta i regularnosti Premijer lige BiH, međutim, klubovi moraju biti garant stabilnosti lige, boriti se za njenu budućnost, a nipošto donosi poteze, koji elitnom rangu bh. fudbala nanose štetu. Također, pozivamo da Olimpik odgovorno pristupi rješavanju i plaćanaju nastalih obaveza iz presuda i odluka organa NS/FSBiH, te da vode računa o obavezama prema igračima, stručnom štabu, trenerima omladinskih kategorija i radnoj zajednici.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini imao je do sada korektnu saradnju s rukovodstvom FK Olimpik Sarajevo. U slučaju da Olimpik ne promijeni svoju odluku, u nadolazećim danima obaviti ćemo razgovore i sastanke, kako bi zaštili status i osigurali nastavak karijere fudbalera iz sadašnjeg igračkog pogona, a u skladu s daljnjim postupcima struktura Olimpika o budućnosti kluba, uraditi ćemo sve potrebne aktivnosti kako bi pomogli igračima da naplate svoja potraživanja, poručili su iz Sindikata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.