PREMIJER LIGA BIH

Jagodić: Prvenstvo nije regularno, mi smo uništeni

Radnik ispao u niži rang

Jagodić: Krupi "poklonjen" opstanak. ARHIV

E. Ćosić

24.5.2021

Jučerašnje utakmice pretposljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donio je rasplete kada je riječ o novom prvaku, ali i drugom putniku u niži rang. Kao i Olimpik, ni Radnik iz Bijeljine naredne sezone nećemo gledati u elitnom razredu bh. fudbala. 

Bijeljinci su jučer izgubili na Koševu sa 3:0, a nakon poraza od aktuelnog prvaka postalo je jasno da će Radnik nakon osam godina u eliti naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS. Najgore je treneru Vladi Jagodiću, koji je zimus bio na klupi Borca, novog prvaka BiH, a sada je ispao sa Radnikom. Sam Jagodić burno negoduje zbog Olimpikove odluke da napusti ligu, jer je tako direktni konkurent za opstanak ekipa Krupe dobila utakmicu za zelenim stolom.

- Istupanje jedne ekipe dva kola prije kraja dozvoljava se direktnom konkurentu da dobije utakmicu sa 3:0. Svi smo bili svjedoci da sam tada rekao da ne mogu da vjerujem da se toliko pažnje daje klubu koji napušta teren i okreće leđa Savezu, a ne spominje se dobra igra Radnika. Imali smo deset šansi. Kako će biti regularno prvenstvo, ako je ekipa napustila ligu dva kola prije kraja?, rekao je Jagodić.

Radnik u nedjelju u okviru posljednjeg kola dočekuje Široki Brijeg, a nije poznato da li će Jagodić i naredne sezone sjediti na klupi tima iz Semberije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.