PREDSJEDNIK N/FS BIH

Zeljković: Borac je titulu osvojio na pošten način

Bilo je svakakvih pisanja u Federaciji BiH, ali to su samo spinovanja, poručio Zeljković

Zeljković: Osjećanja su pomiješana. ARHIV

A. Vatreš

24.5.2021

Gostujući u emisiji Sport na RTRS-u, predjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković izjavio je da je banjalučki Borac na pošten način došao do naslova.

- Čestitam FK Borac na tituli, kao i svim navijačima i simpatizerima. Osjećanja su pomiješana. Borac je nešto gdje je sve krenulo, ja sam čovjek ovog grada, ovdje sam rođen i tu živim. S te strane, to je sve vrlo jasno i nemam šta tu kriti. Obavljam s druge strane i poziciju predsjednika NS BiH i mora se raditi profesionalno. Bilo je svakakvih pisanja u Federaciji BiH, ali to su samo spinovanja jer je Borac titulu osvojio na pošten način - rekao je Zeljković za RTRS, dodavši da je banjalučki tim napravio praktično nemoguće.

- Borac se poslije zimske pauze dobro spremio i napravio je nemoguće jer su svi vidjeli Sarajevo kao prvaka - smatra Zeljković.

Prokomentirao je i istupanje Olimpika iz Premijer lige.

- Odluka Olimpika nije dobra, prije svega za njih. Pravilnici su jasni, Olimpik ide u niži rang, a ove preostale utakmice će biti registrovane 3:0. Žao mi je što su tako odlučili. Bilo je spornih momenata kojim su bili nezadovoljni, ali bilo je i onih kad su oni neke stvari dobijali nezasluženo. Teško je voditi klub i biti realan, uvijek je to mač s dvije oštrice. Nekad vam sudija pomogne, nekad ošteti, ali bitno je to da spada pod greške i da nije normalno. Dešava se to svugdje i u Evropi, na evropskim utakmicama, a mi jednostavno moramo biti svjesni gdje živimo. Ovdje se sve gleda na jedan drugi način i koristi se svaka prilika da se napravi neka pogrešna priča. Ne želim da se borim s tim, svako ima pravo misliti šta hoće. Bitno je da se radi ispravno i da je sve onako kako treba da bude – regularno - zaključio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.