ZENICA

Sarajevo osvojilo Kup BiH

Odluka stigla nakon izvođenja penala

Zenica: Penali ipak odlučivali. Anadolija

N. Demirović

26.5.2021

Sarajevo je osvajač Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. Nakon 0:0 u regularnom toku "bordo tim" je savaladao Borac boljim izvođenjem penala. Bilo je 4:1.

Uvodni minuti u Zenici nisu donijeli puno uzbuđenja. Sarajevo je imalo nešto više loptu, ali bez pravih prilika. Nakon veoma loših pola sata, utakmica finala Kupa BiH između Sarajeva i Borca do kraja prvog dijela bilo je i nešto uzbuđenja.

Prva veća prilika u Trening centru NS BiH, viđena je u 33. minuti pred golom Sarajeva. Elvis Mehanović je sa nekoliko metara šutirao preko gola.

Nekoliko minuta kasnije i Sarajevo je imalo dobru šansu, ali je udarac Ivana Jukića završio pored stative gola Banjalučana.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a treba reći da je sredinom poluvremena Jasmin mešanović pao u kaznenom prostoru Borca tražeći penal. Dobio je žuti karton od sudije Irfana Peljte, potpuno opravadano.

Sa utakmice u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nastavak je donio slične uvodne minute kao i na početku susreta, a prvi je zaprijetio Stojan Vranješ. Pokušao je iznenaditi Vladana Kovačevića, ali je golman Sarajeva bio siguran.

U 60. minuti zamalo je Mehanović pogodio svoju mrežu, kada je lopta otišla malo iznad prečke. Šest minuta kasnije Sarajevo je propustilo priliku utakmice. Jasmin Mešanović je zaobišao i golmana Borca, ali je Đorđe Ćosić izbacio loptu sa gol linije.

Borac je imao pokušaj iz daljine koji nije donio promjenu, a u 78. minuti Matijas Fanimo (Mathias) oprobao je udarac iz slobodnjaka. Lopta je otišla iznad gola.

Tri minute prije kraja regularnog toka umalo je Borac došao do gola. Nakon jednog ubacivanja rezervista Đorđe Milojević je ostao sam, ali je neometan šutirao u Kovačevića i ostalo je 0:0.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.