PREMIJER LIGA

Oglasili se Kakanjci nakon što su ostali bez Premijer lige: Idemo u pravnu borbu, ne odustajemo

Naši pravni timovi čekaju

Sa druženja na kraju sezone. FK Mladost DK

N. Demirović

31.5.2021

Mladost iz Doboja kod Kaknja imala je danas tradicionalno druženje igrača na kraju sezone, a objavljena je i vijest da su ostali bez licence za Premijer ligu BiH.

Sada su se oglasili vezano za gubitak licence, a jasno je da još čekaju odluku.

- Prema pisanju medija Drugostepena komisija za licenciranje danas je našoj Mladosti uskratila licencu za nastup u Premijer ligi u sezoni 2021/22., što znači da bi u društvu najboljih trebala ostati ekipa Radnika, napisali su iz Mladosti i javnosti ponudili saopćenje.

- I ne, nisu nas vijesti, još uvijek nezvanične, obeshrabrile. Izlazila je ova ekipa na kraj sa mnogo toga, izaći će i sa ovim. Čekamo zvaničnu odluku od Drugostepene komisije, a ako bude negativna po nas, kao što su danas saopštili određeni mediji, a i razne osobe pisale po socijalnim mrežama odmah po završetku utakmice protiv Veleža, najavljujemo da odlučno idemo u pravnu borbu. I nećemo odustati, mi ne znamo drugačije! Pošteno, borbeno i sa obrazom, od prve minute do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ako mislite da je sudija odsvirao kraj, varate se! Naš pravni tim iz jedine nam domovine čeka spreman, kao i naš internacionalni pravni tim za tužbu pri sportskom arbitražnom sudu The CAS u Lozani u Švicarskoj. Mnogi će se iznenaditi! Ukoliko budemo imali i druge dokaze, nećemo sprezati ni od legitimnih tužbi protiv bilo koga, dok se pravda ne istjera na čistac! Vidimo se na početku sezone, u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, poručuju iz uprave FK Mladost DK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.