PREMIJER LIGA

Mensur Mušija prvi čovjek Mladosti za "Avaz": Ovo je politička odluka, UEFA treba suspendovati bh. fudbal

Mi smo ispunili sve ekonomske parametre, a navodno su nam zamjerili stadion

Mušija: Nećemo stati. Arhiv

N. Demirović

1.6.2021

Mladost iz Doboja kod Kaknja, ostala je bez Premijer lige BiH, odlukom Komsije za licenciranje. Kakanjci još nisu dobili odluku, ali kako kažu znali su da će se to desiti. Klub koji važi za jedan uzoran sportski kolektiv, iako je na terenu pošteno zadržao premijeligaški status, kako sada stvari stoje mora u niži rang.


Ucjene prije utakmice

– Evo, mi još čekamo zvaničnu odluku da dođe do nas, ali znali smo mi to i u petak i pred utakmicu protiv Veleža. Rečeno nam je da nećemo dobiti licencu ako Velež ne kiksa protiv nas, kaže za „Avazov“ portal Mensur Mušija, čovjek koji je digao Mladost na noge i doveo ih do Premijer lige BiH.

Prema njegovim riječima, radi se o apsurdnim stvarima.

– Mi smo ispunili sve ekonomske parametre, a navodno su nam zamjerili stadion. Veliki je paradoks, a i presedan da je Komisija glasala o valjanosti ugovora Mladosti i Grada Zenice, vezano za zakup stadiona. Njihovo je da vide imamo li uslove, a ne da raspravljaju o valjanosti ugovora – naglašava Mušija.



Prava tražiti u Lozani

Smiren je, a kako kaže osjeća se relativno dobro, jer njemu je sve jasno.

– To što se glasalo 4:2, najbolje govori o svemu. Za Bošnjake valja ugovor, a za Srbe i Hrvate ne valja. Jasno je da je to jedna politička odluka. Mi ćemo se obratiti još Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH da nam kažu da li je ovo pravna odluka, neka nam protumače. 

Nakon toga znamo da je naš put Lozana. Idemo na sud, gdje ćemo tražiti naša prava i ne sumnjam u pozitivan ishod. Ovakve političke odluke će nam donijeti mnogo novih problema u fudbalu. Znamo da nas UEFA prati, a ljudi se bave ovim stvarima. I treba suspendovati naš fudbal kada se ovako radi – naglasio je predsjednik Mladosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.