PREMIJER LIGA

Oboren rekord u BiH, čak 23 igrača istovremeno sporazumno raskinuli ugovore s klubom

Najavljeno da će im biti izmirena sredstva

Olimpik dogovorio sve s igračima. FK Olimpik

N. Demirović

1.6.2021

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini oglasio se saopćenjem u kojem je navedeno da su 23 fudbalera sporazumno raskinula ugovore sa Olimpikom.

- Dana 21.5.2021. godine sarajevski premijerligaš Olimpik donio je odluku o napuštanju Premijer lige BiH. Već idući dan, predstavnici Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini održali su sastanak s igračima prvog tima ovog kluba, te članovima stručnog štaba. Deset dana nakon odluke kluba, želimo informirati javnost o realiziranim aktivnostima vezano za naše članove.

Dogovoreni su sporazumni raskidi saradnje između FK Olimpik i 23 igrača, koji su ugovorom bili vezani za klub. Osim pomenutih fudbalera, još četiri igrača bili su članovi prvog tima. Od toga, dvojica su bili na posudbi, te nemaju finansijskih potraživanja, a druga dvojica su strani državljani, te je SPFBiH pokrenuo međunarodne procese kako bi se utvrdili iznosi njihovih dugovanja i riješili ugovorni statusi - naveli su iz Sindikata.

Kako su najavili, igrači neće ostati bez zarađenog novca.

- Sporazumni raskidi saradnje sa 23 igrača dogovoreni su na pune iznose njihovih dugovanja, a naša organizacija pronašla je načina kako da osigura isplatu potraživanja igračima, što će se, vjerujemo, realizirati u nadolazećim mjesecima - između sotalog su rekli iz Sindikata i napomenuli da su čelnici Olimpika bili jako korektni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.