FK VELEŽ

Mostarce pojačao bivši napadač Željezničara

- Od ranije poznajem trenera Dudića, tako da znam šta me čeka, rekao je Zajmović

Zajmović poznaje od ranije trenera Veleža. FK Velež

M. K.

2.6.2021

Fudbalski klub Velež obradovao je svoje navijače dovođenjem prvog pojačanja uoči početka nove sezone i evropskih nastupa.

Putem svoje zvanične web stranice Rođeni su predstavili novo ime u klubu:

"Obavještavamo naše članove i navijače da je postignut dogovor sa igračem Dženanom Zajmovićem, koji će u naredne dvije sezone nositi dres Veleža.

Dženan Zajmović rođen je 11.11.1994. godine u Antwerpenu, Belgija. Ponikao je u FK Željezničar, a u svojoj karijeri nastupao je još za Lokomotivu iz Zagreba, Sesvete, Travnik, a u Rođene dolazi iz ACSM Poli lasi iz Rumunije. Po vokaciji je krilni napadač, a po potrebi može odigrati kao centralni napadač. Zajmoviću želimo puno zdravlja, sreće i zajedničkog uspjeha. Sretno!, stoji na stranici Veleža.

- Izuzetno sam sretan i čast mi je što sam dobio priliku da igram za Velež, klub velike historije i tradicije, koji ima sjajne navijače. Velež vidim kao sjajnu priliku za napredak, s obzirom da je trenutna situacija u klubu jako dobra, a od ranije poznajem trenera Dudića, tako da znam šta me čeka. Ovom prilikom mogu obećati da ću na svakom treningu i utakmici pružiti svoj maksimum, kako bi opravdao povjerenje kluba, rekao je Zajmović za klupsku stranicu, te je još dodao:

- I sa privatne strane imam ogroman motiv jer je moj otac veliki navijač Veleža, koji mi je pričao kakvi su sve igrači nosili crveni dres.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.