PREDSJEDNIK MLADOSTI

Mušija za "Avaz": Da UEFA zna koliko je politika ušla u bh. fudbal, zabranili bi igrati i pionirima

Bolje je da se okupimo u Savezu i da igrom „PlayStationa“ odlučimo ko će biti prvak

N. Demirović

Mušija najavio da se čeka da Savez zakaže sastanak

Foto: Avaz


Mladost je premijerligaš bila po tabeli, s obzirom na to da je klub iz Doboja kod Kaknja ostvario željeni opstanak i niko nije imao niti jednu riječ zamjerke. Gosti Mladosti su mogli igrati, nisu znali da moraju izgubiti, ali Mladost je, ipak, postala kolateralna šteta.

Nema odustajanja

Mladost je izbačena iz lige rezultatom 4:2, odlukom članova Komisije za licenciranje. Dva Bošnjaka nisu vidjela probleme u ugovoru o zakupu stadiona, dok su po dva Srbina i Hrvata našla „nepremostive prepreke“ i tako Mladost poslali u niži rang, a bijeljinski Radnik ostavili u eliti.

Nakon svega, „zagrmio“ je Mensur Mušija, prvi čovjek kluba. Predsjednik koji je klub skoro nepoznat bh. javnosti doveo u elitu. Najavio je tužbe Mušija.

– Nećemo odustati od tužbi. Više nisam u to involviran. Sve sam već predao advokatima koji na tome rade, ali stvar sigurno neće stati i mi ćemo tražiti naša prava – kaže Mušija za „Avaz“.

Mladost je pozvala klubove na zajednički sastanak s Nogometnim savezom kako bi se razgovaralo o problemima u bh. fudbalu. Za sada su dobili potvrdu od Željezničara, Sarajeva, Veleža, Slobode i Tuzla Cityja.

– Mi sada čekamo da Savez zakaže sastanak. Ne znam hoće li do toga doći, ali, ako oni to ne žele, mi ćemo sjesti sami. Imam jednu poruku za sve klubove: „Ko je sljedeći?“. Ne mogu nam uskratiti da razgovaramo i da tražimo bolje za naš fudbal – naglašava Mušija.

Zanimljivo viđenje ima i kada se govori o ulaganjima u fudbal, s obzirom na to da je on većinu aktivnosti Mladosti sam finansirao.

Izjava trenera

– Znaju oni u Savezu ko i koliko ulaže. Ne treba biti naivan oko toga, ali to njih, očigledno, ne zanima. Najbolje bi bilo da se svi okupimo u Savezu, odigramo „PlayStation“ i tako odlučimo ko će biti prvak. Zamislite da trener jednog kluba javno kaže da čeka odluku da mu ekipa, koja je ispala iz lige, čeka ponedjeljak da nakon licenciranja ostane u ligi. To ne postoji nigdje i govori sve samo po sebi – mišljenja je prvi čovjek Mladosti.

Nogometni savez BiH je pod prismotrom UEFA-e. Čini se da će se od sada budno pratiti sve što se događa, a moguće su i sankcije.

- Mene čudi da nam uopće dozvoljavaju da igramo. Oni nemaju predstavu koliko je politika ušla u bh. fudbal. Da znaju, zabranili bi da igraju od pionirskih do veteranskih selekcija. Kod nas izađe član Predsjedništva i kaže da će Borac biti prvak i igrati Ligu prvaka. Za UEFA-u je miješanje politike najveći grijeh, a kod nas toga ima itekako – tvrdi Mušija.

Borim se s djecom

Nakon svega Mušija kaže da stvari neće proći tako lako i da je siguran da će nakraju on pobijediti i da će stanje ostati kako je zasluženo na terenu.

– Ja se borim s djecom na terenu i izborimo opstanak u ligi na pošten način, a oni nas izbace. Neće nas izbaciti, u to sam siguran – naglašava Mušija.

Više o temi Mensur Mušija

LIČNOST DANA
Mensur Mušija: Borba do kraja
NA KIOSCIMA ŠIROM BIH
Snimci Dženanovih ubica namjerno su obrisani
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na