FK ŽELJEZNIČAR

Karavdić, Zukić, Ademović, Kovačević, Balić i Jurišić članovi UO FK Željezničar

Članovi Nadzornog odbora ostaju Damir Ablaković, Senaid Topuz i Mustafa Nurko

Promjene u upravi Plavih. FK Željezničar

M. K.

12.6.2021

U hotelu Hills na Ilidži, uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica, održala se redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati odabrali novo rukovodstvo Kluba, obavjestili su iz kluba s Grbavice.

U uvodu je usvojen Dnevni red za današnju sjednicu i Zapisnik o prošloj sjednici, a prisustvovala su 38 delegata. Treća tačka Dnevnog reda ticala se izvještaja Radne grupe o potencijalnom modelu funkcionisanja Kluba u budućem periodu.

U četvrtoj tačci Dnevnog rada predsjednik Kluba, Samir Cerić, predstavio je izvještaj Upravnog odbora za protekli period, a potom je odgovarao na pitanja delegata o svim dešavanjima u FK Željezničar. Delegati nisu usvojili izvještaj Upravnog odbora.

Uslijedilo je biranje rukovodstva Kluba. Delegati su prvo razriješili dužnosti sve članove Upravnog odbora uključujući i Samira Cerića, a potom su Nazifa Hasanbegovića odabrali za novog predsjednika FK Željezničar.

Hasanbegović je potom predložio imena novih članova Upravnog odbora, a to su: Kerim Karavdić, Fuad Zukić, Kenan Ademović, Ilijas Kovačević, Selen Balić i Josip Jurišić. Delegati su potvrdili izbor ovih imena za Upravni odbor FK Željezničar.

Članovi Nadzornog odbora ostaju Damir Ablaković, Senaid Topuz i Mustafa Nurko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.