INTERVJU

Napadač FK Borac Jovo Lukić: Dinamo, Škendija, Flora... nebitno je, moramo biti savršeni

Napadač prvaka BiH i U21 selekcije, Jovo Lukić, za portal "Avaza" je govorio o Borcu, Premijer ligi, očekivanjima u Evropi...

Povratak Lukića u sastav bit će najveće pojačanje Borca ove godine. Arhiv

Piše: M. Kadić

14.6.2021

Da nije bilo teške povrede ramena u februaru, koju je doživio u duelu protiv Olimpika, mladi napadač Borca i U21 reprezentativac naše zemlje, Jovo Lukić, vjerovatno bio završio sezonu u top tri napadača Premijer lige BiH, a možda i kao prvi strijelac s obzirom na to u kakvoj je formi igrao do povrede.

Fudbaler koji je, ako ga zdravlje posluži, budućnost bh fudbala i od kojeg se očekuje da jednog dana obuče dres A-selekcije BiH, u razgovoru za portal  "Avaza" kaže kako još ne zna datum povratka na teren, a očekuje se da bi trebao biti potpuno spreman za novu sezonu.

Titulu Borca koja je osvojena nakon sjajne serije Banjalučana, ali i katastrofalnih igara Bordo tima na proljeće gdje su prokockali 13 bodova prednosti nad Borcem koji je jesen završio na petom mjestu, Lukić je prokomentarisao sljedećim riječima:

- Mislim da niko nije očekivao da će Borac završiti na prvom mjestu. Loša forma Sarajeva i dobri rezultati Borca, kako kući tako i u gostima su presudili na kraju sezone, kaže na početku Lukić.

Evropu su pored Borca i Sarajeva izborili i Velež i Široki, iako su mnogi očekivali da će to biti Zrinjski i Željezničar s obzirom na formu i kvalitet ekipa nakon jeseni.

- Pa sigurno da je iznenađenje takav rasplet na kraju. Velež je nakon mnogo vremena izborio Evropu, odigrali su cijelu sezonu na visokom nivou. A Široki Brijeg sa veoma podmlađenom ekipom napravio veliki uspjeh, smatra naš sagovornik.

Zagrebački Dinamo, Ludogorec, Malmo, Kluž, Legija, Šerif, Ferencvaroš, Škendija, Slovan, Žalgiris, Flora, Budućnost... neki su od mogućih rivala Borca u pretkolu Lige prvaka.

- Oko imena rivala ne treba razmišljati previše. Jer ko god da bude mi moramo da pružimo maksimum i pokušati napraviti plasman u drugu rundu. Bilo da se radi o Dinamu, Škendiji, Flori... neće nam biti lako i samo uz maksimalno zalaganje, savršenu igru i malo sportske sreće možemo se nadati dobrom rezultatu.

Na pitanje koga bi od igrača izdvojio nakon završene sezone u Premijer ligi BiH, Lukić kaže:

- Mislim da su iskusni Nemanja Bilbija i Stojan Vranješ po ko zna koji put svima skrenuli pažnju na sebe. Takav učinak i takva forma koja traje već niz godina jednostavno se mora poštovati, smatra napadač Borca.

Tačan datum povratka na teren još ne zna, ali po povratku kaže kako se ne boji konkurencije koja je nastala u međuvremenu i kako je to nešto na šta je navikao.

- Iskreno ne znam tačno kada bih se mogao vratiti na teren. Neko se brže oporavlja, a neko sporije, ali nadam se da ću biti na raspolaganju što prije. U ekipi niko nema zagarantovano mjesto, ja volim kad postoji jača konkurencija, pa ko zasluži taj i igra, kaže Lukić, dodavši na kraju kako će zbog trenutne situacije s povredom, očekivano, i u narednoj sezoni nositi dres Borca i pokušati da se vrati u formu u kojoj je bio u 2020..

Žrijebanje parova starta u 12 sati

Žrijebanje parova Lige prvaka, Evropske lige i Konferencijske lige, počinje u utorak u 12 sati u Nionu.

Prvo će se žrijebati Liga prvaka, a potom od 13 sati slijede i ostala takmičenja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.