BH FUDBAL

FK Krupa: Nerealno je očekivati da nastavimo takmičenje u Premijer ligi

- Obratićemo se i NS BIH sa detaljnim objašnjenjem oko dobijanja licence za učestvovanjem u ligi, kažu u klubu

Teška finansijska situacija u Krupi. FK Krupa

M. K.

14.6.2021

Iz FK Krupa danas su izdali saopštenje, te detaljno opisali situaciju u kojoj se nalazi klub, a koja je vrlo teška. 

Kao što je poznato, Krupa je odlučila da ne nastavi takmičenje u Premijer ligi BiH jer ne mogu finansijski pokriti svoj nastup u bh. eliti.

U saopštenju Krupe stoji:

 "S obzirom na to da smo zadnjih nekoliko dana svjedoci raznih informacija i dezinformacija, a koje smo imali priliku da čitamo u medijima, Uprava FK ,,Krupa” je odlučila da izda ovo saopštenje za sve navijače i simpatizere kluba kao i cijelu javnost u Republici Srpskoj i BiH.

Naime, kako fudbalski kompleks u Krupi na Vrbasu nema sve potrebne uslove za igranje m:tel Premijer lige BiH, bili smo prinuđeni, u prethodnom periodu, da zamolimo rukovodstvo FK ,,Borac” da nam izađe u susret i ustupi svoj stadion na korištenje, a što je i učinjeno od strane istih, na čemu smo im zahvalni.

Međutim, svjesni novonastale situacije u kojoj se svi nalazimo (evropskih utakmica koje igra FK Borac, TV prava koja nas obavezuju od momenta kada počne liga i sl) smatramo da nećemo biti u mogućnosti da ispoštujemo sve procedure prilikom organizovanja i odigravanja utakmica. Ulaskom u proces dobijanja licence za takmičarsku sezonu 2021/2022. godine, a bez prethodno obezbijeđenih svih neophodnih uslova za učestvovanje u istoj, ugrozili bismo takmičenje, narušili regularnost i na taj način bacilli mrlju na sve ono što je naš klub radio prethodnih 12 godina, a to je poštovanje svih sportskih i ljudskih vrijednosti, kako na terenu tako i van njega!

Zbog naprijed navedenog, raskinuli smo ugovor sa FK ,,Borac”. Njima smo zahvalni na svemu što su uradili za nas, želimo im mnogo sreće i uspjeha u evropskom takmičenjima i da se Banja Luka, ali i cijela Republika Srpska, raduje kao što se radovala ,,Borčevim uspjesima’’ prethodnih nekoliko sedmica. Nedostatak infrastrukture zahtjeva investicije u vrijednosti preko million KM, koje naš klub nije u mogućnosti samostalno da iznese.

Uz navedene probleme vezane za infrastrukturu, nismo sigurno ni da bismo mogli obezbijediti finansijsku konstrukciju kluba za sezonu 2021/2022. godine. Ono što je svakako važno napomenuti je činjenica da je FK Krupa učestvovanjem u m:tel Premijer ligi BiH sve svoje obaveze prema igračima, zaposlenima, dobavljačima i savezima regulisala, a što će se nastaviti i u budućem periodu, nevezano od takmičarskog ranga u kojem se klub nalazio.

Zaključno, obratićemo se i NS BIH sa detaljnim objašnjenjem oko dobijanja licence za učestvovanjem u ligi. Svjesni da je nerealno očekivati da naš klub nastavi takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH, smatramo da imamo sve uslove za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez obzira na navedeno, mi ćemo poštovati sve odluke koje krovni savez donese, te se istima prilagoditi.


Sportski pozdrav,

Uprava FK Krupa, poručili su iz ovog bh kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.