PRVOSTEPENA KOMISIJA

Leotar i Zvijezda 09 ostali bez licenci za Premijer ligu BiH

Šampioni prvih liga RS i Federacije BiH Rudar Prijedor i Posušje dobili su licence

Hoće li Trebinjci riješiti nedostatke do Drugostepene komisije. FK Leotar

Piše: G. Šumar

16.6.2021

Fudbalski klub Leotar na današnjoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje nije dobio licencu, tako da se još ne zna koji će 12. klub  u predstojećoj sezoni igrati u m:tel Premijerligu BiH. Naime, Komisija je danas, nakon što je FK Krupa odlučila istupiti iz bh. elite, pregledala dokumentaciju klubova koji su aplicirali za učešće u m:tel Premijer ligi BiH u sezoni 2021/22, u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova za ulazak iz nižeg ranga takmičenja.

Šampioni prvih liga RS i Federacije BiH Rudar Prijedor i Posušje dobili su licence... No, za razliku od njih, licencu nisu dobili Leotar, ali ni Zvijezda 09, koja je prethodnu sezonu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske okončao na trećoj poziciji.

Također, kako su potvrdili iz NSBiH, Prvostepena komisija za licenciranje klubova je donijela i odluku o povlačenju licence FK Krupa jer su nastale značajne promjene usljed kojih klub više ne ispunjava sve uslove propisane Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH, što znači da licencu nema ni tim iz Krupe na Vrbasu.

Ostaje da se vidi da li će pomenuti klubovi do sjednice Drugostepene komisije uspjeti da riješe novonastale probleme, kako bi stekli licencu za takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.