BIJELJINA

Jagodić: Radnik se podiže iz nokdauna

Izborna skupština FK Radnik trebala bi biti nastavljena u naredna dva-tri dana.

Vlado Jagodić. Arhiva

Piše: G. Šumar

24.6.2021

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine nalazi se u jako teškoj situaciji, ali nam se čini da su stvari konačno pokrenute sa "mrtve tačke". Šef stručnog štaba Bijeljinaca Vlado Jagodić okupoio je ekipu i počeo trenažni proces.

- Radnik se podiže iz nokdauna, bez velikih riječi i obećanja, rekao je Jagodić i dodao:

- Novoizabrani predsjednik Skupštine kluba Duško Glišić pokušava da sa novoizabranim ljudima spasi što se spasiti može. Jučer je obavljena prozivka svih igrača pod ugovorom, te je i odrađen prvi trening. U toku dana će se razgovarati sa igračima kojima su istekli ugovori, a za koje stručni štab ima želju da nastave igrati za Radnik. Finansijska situacija je teška ali nije nerješiva ako ima želje i volje. Prvom timu bit će priključeno šest juniora, dva igrača će se vratiti sa pozajmice, a onda ćemo agnažovati i nove igrače koji budu potrebni po mjestima u timu. Planirano je "samo" 28 treninga od prvobitnih 42, zbog zakašnjenja u radu, kao i četiri prijateljske utakmice.

Inače, Izborna skupština FK Radnik trebala bi biti nastavljena u naredna dva-tri dana.

- Klub bi trebao dobiti jak Upravni odbor, a time bi se riješilo i sve što je hitno po pitanju bolje organizacije i finansija - zaključio je Jagodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.