LEGENDA BH. FUDBALA

Blaž Slišković hospitalizovan u mostarskoj bolnici

Ima problema s krvnim žilama

Slišković: Posljednji angažman imao u Željezničaru. ARHIVA

E. Ćosić

28.6.2021

Blaž Slišković završio je u bolnici zbog problema s krvnim žilama nakon čega mu je urađena endovaskularna intervencija. Bivši trener bh. premijerligaša Željezničara, Zrinjskog i Širokog Brijega se, što je najbitnije, osjeća dobro.

- Gospodin Blaž Slišković je hospitalizovan u SKB Mostar zbog problema s krvnim žilama. Pacijentu je urađena endovaskularna intervencija, u stabilnom je stanju i osjeća se dobro - rečeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prenosi "hercegovina.info".

Popularni Baka je tokom proljetnog dijela prošle sezone na nekoliko mečeva bio trener sarajevskih Plavih, ali je zbog privatnih razlog napustio ekipu s Grbavice. Podsjećamo, Slišković je došao u turbulentnom periodu za Željezničar, ali ni on nije uspio zaustaviti kola koja su išla niz brdo. Na kraju je, kako je navedeno, napustio klub zbog privatnih razloga.

Trenersku karijeru započeo je u Brotnju, a kasnije je vodio Posušje. U periodu od 2002. do 2006. je bio selektor Bosne i Hercegovine, a naš državni tim je pod njegovom trenerskom palicom došao nadomak plasmana na Euro u Portugal.

Slišković je 2005. preuzeo Zrinjski, a onda je vodio Tiranu, Unireu, Široki Brijeg, Al Ansar, Kvingdao, a onda je uslijedio povratak na Pecaru. Nakon toga imao je još dva mandata na klupi "Plemića", a onda je otišao u Kitče. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.