GRBAVICA

FK Željezničar poziva svoje članove za delegiranje u Skupštinu kluba

U skladu sa članom 31. Statuta FK Željezničar Sarajevo, Komisija za izbor delegata u Skupštinu poziva sve registrovane članove da najkasnije do 20. juna 2021. godine predlože imena delegata, ili se lično prijave za delegata u Skupštinu kluba

Obrazac za podnošenje prijedloga/prijavu za delegata u Skupštini možete preuzeti na zvaničnoj stranici kluba. FK Željezničar

Piše: G. Šumar

5.7.2021

Iz FK Željezničar pozvali su članove za delegiranje u Skupštinu kluba s Grbavice.


Samo članovi kluba mogu biti delegati

- U skladu sa članom 31. Statuta FK Željezničar Sarajevo, Komisija za izbor delegata u Skupštinu poziva sve registrovane članove da najkasnije do 20. jula 2021. godine predlože imena delegata, ili se lično prijave za delegata u Skupštinu Kluba u naredne četiri godine, saopćeno je iz FK Željezničar.

Obrazac za podnošenje prijedloga/prijavu za delegata u Skupštini možete preuzeti na zvaničnoj stranici kluba.

- Komisija podsjeća da samo članovi Kluba mogu biti delegati u Skupštini Kluba, i da će se izbor delegata izvršiti shodno odredbama člana 31. Statuta Kluba koje između ostalog definišu minimalne uslove koje delegati moraju ispunjavati, a to su: Da imaju preko 18 godina, da imaju svojstvo člana Kluba u skladu sa ovim Statutom, da su članovi Kluba koji svojim radom, doprinosom, iskustvom ili na drugi način mogu doprinijeti ostvarenju ciljeva i unaprjeđenju razvoja i poslovanja Kluba, da nisu pravosnažno osuđivani za krivična djela (Uvjerenje o osuđivanosti ili neosuđivanosti izdaje MUP, prema mjestu rođenja podnosioca zahtjeva) zahtjev za izdavanje uvjerenja možete preuzeti ovdje (uvjerenje se može dostaviti i naknadno nakon izbora, a najkasnije do prve konstituirajuće sjednice – vidjeti izjavu na kraju Prijavnog obrasca), ističu na Grbavici.


Izbor delegata

Skupština FK Željezničar ima 54 delegata koji će biti izabrani na period od četiri godine.

- Nakon isteka roka za podnošenje prijava/prijedloga za delegate, Komisija će prema prijedlozima članova Kluba izvršiti izbor delegata, a sve u skladu sa članom 31. Statuta Kluba, kao i kvalifikacijama i doprinosu koji predloženi delegat može dati u funkcionisanju Skupštine. Prijave se mogu slati poštom na adresu Zvornička 27. ili skenirano putem e-maila na adresu [email protected]. Sva pitanja u vezi sa izborom delegata članovi Kluba mogu poslati na e-mail [email protected], zaključeno je iz FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.