KONFERENCIJSKA LIGA

Svim bh. predstavnicima večeras je dodijeljena uloga favorita

Zanimljivo je da je čak 14 igrača koji su otputovali u Moldaviju igralo za mlađe selekcije FK Sarajevo

Pred Sarajevom je još jedna evropska avantura. Arhiv

Piše: M. K.

8.7.2021

Prvotimci FK Sarajevo otputovali su jučer ujutru u glavni grad Moldavije, Kišinjev, gdje će večeras odigrati utakmicu 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a sinoć su viceprvaci BiH odradili posljednji trening pred duel s Milsamijem.

U Moldaviju su otputovali: Dizdarević, Kanurić, Šabanović, Oremuš, Dupovac, Kurdić, Trako, Pidro, Hebibović, Đokanović, Sušić, Ramić, Salčin, Varešanović, Fanimo, Velkoski, Bešić, Mešić, Dervišagić, Palić i Imamović.

Zanimljivo je da je čak 14 igrača koji su otputovali u Moldaviju igralo za mlađe selekcije FK Sarajevo, a svi igrači koji su otputovali će biti na raspolaganju šefu stručnog štaba, Goranu Sabliću, što su potvrdili i u klubu putem svoje zvanične stranice.

Utakmica u Moldaviji igra se večeras u 19 sati, a protivnik Sarajeva je u protekloj sezoni zauzeo treću poziciju na tabeli Prve lige Moldavije.

Inače, moldavski predstavnik je sastavljen uglavnom od moldavskih igrača, uz tri stranca, iz Gambije, Kameruna i Rusije. Milsami je vrlo mlad klub, osnovan 2005, a jednom je bio prvak Moldavije, 2015. godine, dok je u svojoj kratkoj historiji dva puta osvajao Kup, 2010. i 2018..

Još dva predstavnika BiH u ovom takmičenju večeras će odmjeriti snage sa svojim protivnicima. 

Prvo će Velež od 20.30 sati ugostiti Kolerejn iz Sjeverne Irske, dok će Širok Brijeg u 21 sati dočekati na Pecari albansku Vlažniju. 

Kladionice su svim bh. predstavnicima večeras dodijelile ulogu favorita, a za nadat da će bh. premijerligaši to opravdati.


Kladionica Mozzart na pobjedu Milsamija daje kvotu 3,90, dok je kvota na pobjedu Sarajeva 1,90. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Kladionica Mozzart na pobjedu Veleža daje kvotu 1,45, dok je kvota na pobjedu Kolerejna 6,25. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Kladionica Mozzart na pobjedu Širokog Brijega daje kvotu 2,25, dok je kvota na pobjedu Vlažnije 3,25. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.