BH. FUDBAL

Pet premijerligaša bojkotovalo sastanak Nogometnog saveza BiH

Obavezni sastanak uoči početka nove sezone

Predstavnici sarajevskih rivala "preskočili" sastanak. ARHIVA

E. Ćosić

13.7.2021

Predstavnici pet klubova bojkotovali su sastanak premijerligaša pred početak nove sezone u Premijer ligi BiH. Nogometni savez naše države je organizovao video konferenciju pred početak sezone, a u pozivu koji je stigao klubovima na mail stajalo je da je potrebno da sastanku prisustvuju predstavnici svih klubova.

Ipak, to se nije desilo. Prema informacijama kojima raspolažemo na sastanku nisu prisustvovali predstavnici pet klubova i to FK Sarajevo, FK Sloboda, FK Tuzla City, FK Velež i FK Željezničar. Razlog je neslaganje sa način na koji se vodi takmičenje, te željom za promjenama u bh. fudbalu.

Slična situacija se desila i za žrijeb takmičarskih brojeva, kada se, podsjećamo, nisu pojavili predstavnici četiri kluba - Sarajevo, Sloboda, Tuzla City i Velež.

Inače, nova sezona Premijer lige počinje u petak, a u prvoj utakmici se sastaju Radnik i Leotar. U subotu se sastaju Velež - Posušje, Sarajevo - Tuzla City, te Željezničar - Borac, dok u nedjelju igraju Sloboda - Rudar i Široki Brijeg - Zrinjski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.