PREMIJER LIGA BIH

Delegirane sudije za 1. kolo nove sezone, Bandić na Grbavici

Određene sudije za susrete 1. kola Premijer lige, Antoni Bandić sudi duel Željezničar - Borac

Bandić: Sudi jedan od derbija 1. kola. ARHIVA

E. Ćosić

14.7.2021

U petak počinje nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a danas je stigla lista delegiranih sudija za premijerno kolo nove sezone u najelitnijem razredu bh. fudbala.

Sezonu u Bijeljini otvaraju Radnik i Leotar. Bijeljinci će dočekati Trebinjce u petak od 20 sati. Susret će suditi Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške. U subotu se igra samo jedan susret. Željezničar će na Grbavici ugostiti Borac, a na meču koji počinje u 21 sat pravdu će dijeliti sudija iz Gruda Antoni Bandić.

Sloboda i Rudar Prijedor igraju u nedjelju od 19 sati, a pravdu na tušnju dijelit će Mateo Musa iz Čitluka. U hercegovačkom derbiju koji će od 21 sat igrati Široki Brijeg i Zrinjski sudit će Elvis Mujić iz Banovića.

U ponedjeljak od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju Sarajevo i Tuzla City. Za glavnog sudiju delegiran je Ermin Sivac iz Zenice, dok će Veležu i Posušje suditi Admir Šehović iz Sarajeva 

Inače, svi mečevi će biti u direktnom prijenosu. Moja TV prijenosi duele Sarajevo - Tuzla City i Sloboda - Rudar Prijedor, dok su preostala četiri duela na Areni Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.