GRADI TRENERSKU KARIJERU

Bivši as Sarajeva se vratio u klub u kojem je napravio prve fudbalske korake

Sedin Torlak od naredne sezone dio stručnog štaba FK Famos

Torlak: Trenirao U15 ekipu. ARHIVA

E. Ćosić

14.7.2021

Nekadašnji defanzivac i kapiten Sarajeva Sedin Torlak od danas je član stručnog štaba FK Famos, kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake. On će biti pomoćnik Emiru Alihodžiću u borbi za plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Torlak je dva puta dobijao nagradu "Ismir Pintol", koju navijači Sarajeva dodjeljuju najborbenijem igraču sezone, po čemu je jedinstven obzirom da niko drugi nije više od jednom dobijao laskavo priznanje najvatrenijih navijača. 

Prethodno je bivši stub odbrane bordo tima obavljao funkciju trenera u Akademiji FK Sarajevo, međutim uručen mu je otkaz.

- Obavještavamo vas da je od danas zvanično član stručnog štaba FK Famos Sedin Torlak koji je dobro poznat našoj javnosti. Sedin Torlak je upravo na terenima Hrasnice napravio svoje prve fudbalske korake odakle je nastavio svoju uspješnu karijeru. Dvostruki dobitnik nagrade Ismir Pintol koju dodjeljuju poznate Horde Zla, reprezentativac Bosne i Hercegovine i dugogodišnji kapiten FK Sarajeva je veliko pojačanje našem Famosu. Sedin Torlak jedan je od nas! Klub svih nas! - saopćeno je iz hrasničkog kluba.


Inače, Famos će u okviru prvog kola nove sezone Druge lige grupa Centar na svom terenu dočekati Unis iz Vogošće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.