PREMIJER LIGA BIH

Jagodić: Trenutna politika kluba je podmlađivanje ekipe što je mač sa dvije oštrice naročito za trenera

Doveli smo 11 novih igrača i priključili im šest naših juniora koji su bili okosnica naše juniorske ekipe koja je prošle sezone izborila plasman u Premijer ligu BiH za juniore, rekao je trener Radnika

Vlado Jagodić. Arhiv

Piše: G. Šumar

16.7.2021

Radnik i Leotar večeras na Gradskom stadionu u Bijeljini otvaraju premijerligašku sezonu 2021/22.


Otišlo 16 fudbalera

- U odnosu na prošlu sezonu, napustilo nas je 16 fudbalera, rekao je trener Radnika Vlado Jagodić i dodao:

- Doveli smo 11 novih igrača i priključili im šest naših juniora koji su bili okosnica naše juniorske ekipe koja je prošle sezone izborila plasman u Premijer ligu BiH za juniore. Pripremne utakmice koje smo odigrali poslužile su nam za kontrolu novih, posebno mladih fudbalera. Trenutna politika kluba je podmlađivanje ekipe što je mač sa dvije oštrice naročito za trenera, ali ja vjerujem da će mladi fudbaleri iskoristiti priliku, a stručni štab će učiniti sve da osigura optimalne uslove za njihov dalji sportski razvoj.

Trener Radnika istakao je i važnost podrške publike u procesu stasavanja i formiranja mladog fudbalera.

- Mogli ste vidjeti prije nekoliko dana kada je FK Borac igrao svoju evropsku utakmicu u Banja Luci... Kada publika onako nosi svoju ekipu, može se svaki protivnik pobijediti. Volio bih da i bijeljinska publika bude uz ovaj mladi tim, da nas bodre i hrabre sa tribina, rekao je Jagodić.

Posljednju provjeru pred početak Premijer lige BiH i premijeru na gradskom stadionu protiv Leotara fudbaleri Radnika odigrali su sa juniorima iz sopstvenog pogona.

- Modriča nam je u posljednji čas otkazala utakmicu, ali zahvaljujući našim juniorima ipak smo odgrali utakmicu.  Želio da šansu dobiju igrači koji su na probi i oni koji su imali nešto manju minutažu. Ponovilo se i sad stvarno moram javno reći potpuno sam nezadovoljan momcima koji dobijaju priliku, a koji možda misle da nisu u prvom planu. Kod mene su svi u prvom planu međutim, ovakve utakmice treba iskoristiti, ali moji igrači to nisu iskoristili na najbolji način – zaključio je Jagodić


Radnik - Radnik U-19 3:2

BIJELJINA Gradski stadion. Gledalaca: 50.  Sudija: Zoran Sofrenić (Bijeljina). Strijelci: 1:0 - Hasukić (16. minuta), 2:0 - Došlo (45.), 2:1 - Manojlović (54.), 2:2 - Manojlović (62), 3:2 - Tahrić (78.)

RADNIK: Hodžić, Vasić, Batar, Despotović, Urošević, Novak, Račanović, Jolović, Cvijanović, Došlo, Hasukić. Igrali su još: Mitrović, Zupur, Ristanović, Ivanović, Tahrić, Gogić, Ristić. Trener: Vlado Jagodić.

RADNIK U-19: Mitrović, Vasilić, Vuković, Mirić, Josipović, Vujadinović, Simić, Manojlović, Jahić, Marić, Kosanić. Igrali su još: Cvijetinović, Topalović, Gurdeljević, Perković, Stanišić, Maletić. Trener: Jovica Lukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.