PREMIJER LIGA BIH

Ivković pred Borac: Možda je i najbolje što igramo baš s njima

Trener Željezničara se obratio medijima uoči sutrašnje utakmice

Ivković i Bekrić. FK ŽELJEZNIČAR

E. Ćosić

16.7.2021

Fudbaleri Željezničara novu sezonu otvaraju na Grbavici gdje će gostovati aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Borca. Povodom sutrašnje utakmice medijima su se obratili trener Plavih Tomislav Ivković i prvotimac Samir Bekrić.

– Mislim da je za igrače i za klub i za navijače možda najbolje da igramo baš sa Borcem. Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro sa Klužom, ekipa koja je kvalitetna, protiv naše koja je mlada, željna utakmica, željna se pokazati da ima kvalitet, a ja uvijek kažem sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali taj favoritizam će im možda uzeti naši navijači. Oni se vraćaju nakon godinu i po, a znamo koliko oni znače ekipi i koliko nose ekipu - rekao je Ivković, a onda se dodao fizičke spreme svojih izabranika:

- Momci su radili dobro, svaki dan su sve bolji i bolji. Neću plakati da nam fali još dana priprema, utakmica, tako je kako jespremali smo se onako kako smo se spremili za novo prvenstvo, koje je došlo kao preko noći. Ne mogu vjerovati da već sutra počinje. Psihički smo spremni, fizički i ne, jer ćemo fizički biti spremni kroz utakmice kad krene prvenstvo, ali kroz treninge vidim da su igrači motivisani.


– Ne znam ja šta je bod, šta tri. Igramo onako kako trebamo igrati, igramo na pobjedu, na ovakav ili onakav način. Respektiramo protivnika, nastojaćemo nekim našim taktičkim potezima iznenaditi Borca, koji je iskusna ekipa. Mi imamo mladost, imamo zanos i volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći - poručio je trener Željezničara koji neće biti pored aut linije zbog nedobijanja radne dozvole.

- Ekipa je mlada, ali je dobro radila. Za nas je velika stvar povratak navijača. Pokušat ćemo doći do pozitivnog rezultata, što bi bio veliki podstrek za mladi tim - nakratko se medijima obratio i Samir Bekrić.

Utakmica se igra sutra (subota) od 21 sati na Stadionu Grbavica. Inače, pravdu će dijeliti sudija iz Gruda Antoni Bandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.