NK ŠIROKI BRIJEG

Karačić: Teško je prijeći s utakmice u Albaniji na veliki hercegovački derbi

Zrinjski ima najboljeg igrača u ligi, rekao je trener kluba s Pecare

Toni Karačić i Dario Miškić. NK Široki Brijeg

Piše: G. Šumar

16.7.2021

Novu sezonu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Širokog Brijega otvorit će velikim hercegovačkim derbijem protiv Zrinjskog u nedjelju, 18. jula, u 21 sat na Pecari.


Hercegovački derbi

Nakon šokantnog ispadanja od albanskog viceprvaka Vllaznije, i psihički i fizički ispražnjeni, na današnjoj konferenciji za medije u press salonu na Pecari veliki hercegovački derbi najavili su šef stručnog stožera Toni Karačić i golman Dario Miškić.

- Teško je prijeći s utakmice u Albaniji na veliki hercegovački derbi. Ipak, u ovom trenutku može biti i dobro što nam u goste dolazi momčad Zrinjskog. Imali smo i fizičko i psihihičko pražnjenje i zato je bitan taj motiv koji će sigurno dići momčad. Hercegovački derbi će motivirati igrači i izvući dodatni atom snage, naglasio je Karačić i dodao kako očekuje „neizvjesnu, dobru utakmicu u kojoj će težiti pozitivnom rezultatu".

I golman Dario Miškić smatra kako, unatoč svemu, nema puno vremena za žalovanje jer na Pecaru u pravo vrijeme dolazi kvalitetan protivnik.

- Možda je i bolje ovako, nema puno vremena za žaljenje, dolazi nam kvalitetan protivnik. Na Pecari nitko nije favorit protiv nas. Imamo dovoljno i snage i želje da utakmicu sa Zrinjskim riješimo na pozitivan način i vratimo se na pobjednički kolosijek, poručio je Miškić.

Karačić je istaknuo kako je gledao neke prijateljske utakmice Zrinjskoga i uvjerio se kako je u pitanju potpuno drugačija ekipa od one prošlosezonske, ali i tim koju odlično predvodi Nemanja Bilbija.

- Zrinjski ima najboljeg igrača u ligi. Nemanja Bilbija kvaliteno predvodi njihovu momčad, postavlja se na terenu i njegova strast za pobjedom imponira. I on to potvrđuje iz utakmice u utakmicu. S njim ili bez njega, Zrinjski nije ista momčad, istaknuo je Karačić.


Jedini put ka uspjehu

Biranim riječima o Zrinjskom govorio je i Miškić.

- Pomladili su momčad i sada imaju drukčiji roster. U prijateljskoj utakmici protiv Hajduka su pokazali kako dobro igraju, lijepo su vođeni i imaju nove pojedince koji su nam sada nepoznanica. Ipak, moramo samo sebe gledati, jer je to jedini put ka uspjehu, dodao je Miškić.

Nedjeljni veliki hercegovački derbi sudit će Elvis Mujić iz Banovića, a TV prijenos omogućila je Arena Sport TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.