PREMIJER LIGA BIH

Borac odbranu titule započinje na Grbavici, Željezničar bez Ivkovića

Večeras se igra druga utakmica 1. kola nove sezone najjačeg ranga bh. fudbala

Sa prethodnog duela kada je Borac sa 2:1 slavio na Grbavici. ARHIVA

E. Ćosić

17.7.2021

Nova sezona Premijer lige BiH otvorena je sinoćnjim duelom u Bijeljini u kojem je Leotar savladao domaći Radnik sa 1:0. Večeras se igra još jedan susret 1. kola, a na Grbavici Željezničar dočekuje aktuelnog prvaka, ekipu Borca.

Dugo Plavi sa Grbavice nisu bili u ovako teškoj situaciji. Igrački kadar je pretrpio veliki broj promjena, a da stvar bude gora, Željezničar večeras neće voditi prvi trener tima Tomislav Ivković, koji još uvijek nije dobio radnu dozvolu. On će sa tribina posmatrati igru svojih izabranika. Odlična vijest za navijače kluba je da će se konačno moći vratiti na tribine Grbavice i dati podršku svojim ljubimcima. 

Prema zvaničnoj stranici kluba, Željezničar na raspolaganju ima 37 fudbalera, a nema informacija o prijavljenom izostanku za večerašnji susret, dok će Marko Maksimović biti lišen usluga trojice prvotimaca, Bojana Pavlovića, Dejana Uzelca i Jove Lukića.

Borac je favorit, aktuelni prvak iza sebe ima dobar nastup u 1. pretkolu Lige prvaka, gdje je malo nedostajalo da eliminiše Kluž, dok je Željezničar usljed velikog broja odlazaka i loše finansijske situacije primoran sklopiti tim kako zna i umije, a Plavi su kasnili i sa pripremama.

Zna to i Mozzart, koji je na pobjedu Borca spremio kvotu 1.97, dok je za trijumf Željezničara određena kvota 3.70. Odigrajte onlajn, a kompletnu ponudu možete pronaći na "Mozzart Bet" sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.