PREMIJER LIGA BIH

Novo razočarenje za navijače: Tuzla City produžio agoniju Sarajeva

Utakmica 1. kola Premijer lige BiH

Scena nakon Kurdićevog izjednačujućeg pogotka. FK Sarajevo

E. Ćosić

19.7.2021

Fudbaleri Tuzla Cityja slavili su na Koševu protiv Sarajeva sa 2:1 u okviru 1. kola nove sezone Premijer lige BiH. Gosti iz Tuzle su iskoristili poklone domaćina, te sa punim plijenom napuštaju glavni grad.

Već u 3. minuti hladan tuš za Sarajevo. Nakon ubačaja Belmina Mešanovića sa lijeve strane, lopta je došla do Sulejmana Krpića koji pogađa za 1:0. Domaćin dugo vremena nije mogao napraviti ništa što bi ugrozilo gol Tuzlaka, sve do 35. minute kada je sjajan centaršut Halida Šabanovića glavom u mrežu proslijedio Numan Kurdić.

Fudbaleri Sarajeva su u drugom poluvremenu imali nekoliko prilika, prijetili su Dal Varešanović i Matijas Fanimo (Matthias), ali promjene rezultata nije bilo sve do 80. minute kada je Tuzla City došao do novog vodstva. Ajdin Nukić je centrirao, a golman domaćih Adnan Kanurić loše procijenio let lopte, što koristi Adnan Džafić.

Džafić je sedam minuta nakon pogotka dobio i drugi žuti karton, odnosno isključenje. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Tuzla City je u novu sezonu ušao sa velika tri boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.