PREMIJER LIGA BIH

Sablić nakon novog poraza: Nedostaje kvalitete, ali imamo igrača na dispoziciji

Trener FK Sarajevo se obratio medijima nakon poraza od Tuzla Cityja (2:1)

Sablić: Ne mogu biti zadovoljan, ali imamo igrače na dispoziciji. SCSPORT

G. Šumar

19.7.2021

Fudbaleri Sarajeva priredili su novo razočarenje za svoje navijače pošto su u okviru 1. kola Premijer lige BiH na svom terenu poraženi od Tuzla Cityja sa 2:1. Iako zbog duga prema Poreskoj upravi Goran Sablić nije sjedio na klupi Sarajeva, obratio se na press konferenciji.

- Gorak je okus s obzirom na prikazano. Presjekao nas je gol. Naša momčad je pritiskala, ali nismo stvarali previše šansi koje još nismo uspjeli realizirati. Jeftino smo primili golove, nedostaje i kvalitete, nemamo ni impuls s klupe. Ne mogu biti zadovoljan, ali Sarajevo će biti dobro. Imamo igrača koji će brzo biti na dispoziciji. 


Trener Sarajeva vjeruje da će njegova ekipa u nastavku sezone biti konkurentna ekipama koje se bore za sami vrh, a najavio je i povratak Mersudina Ahmetovića.

- Sarajevo će se uvijek boriti za iste ciljeve. Mi još stvaramo ekipu. Bit ćemo konkurentni s ostalim ekipama koje se bore za vrh. Mi smo Sarajevo, usmjereni smo da svaku utakmicu moramo dobiti. S prikazanim, ne bih bio zadovoljan ni s neriješenim. Imat ćemo mi snage, vraća nam se uskoro i Ahmetović.

Sarajevo je već dovelo nekoliko pojačanja, a sada se traži i novi čuvar mreže.

- Potpisali smo Lazića, Ševelja, Bagarićem, Bodula… Gledamo i pozicije golmana da pojačamo. Znam da nije lako nositi ovaj dres, zato smo izbirljivi. U ovom trenutku imamo Kanurića i Dizdarevića, nadam se da ćemo uskoro imati rješenje za tu poziciju. Momci dobro rade, iako to nije pokazano na terenu - zaključio je trener tima sa Koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.