TRENER TUZLA CITYJA

Musemić o Sarajevu: Sastavni dio posla, treba vremena da izađu iz krize

Bivši strateg bordo tima nosi tri boda

Musemić: Rano govoriti o šampionskim ambicijama. SCSPORT

G. Šumar

19.7.2021

Tuzla City slavio je na Koševu protiv Sarajeva sa 2:1 u susretu 1. kola Premijer lige BiH. Nakon utakmice se na press konferenciji medijima obratio trener gostiju Husref Musemić.

- Dobro smo otvorili utakmicu. Do 15. minute smo moglo neke stvari bolje napraviti. Sarajevo je potom dominiralo i izjednačili su. Na poluvremenu smo napravili korekcije koje smo uvidjeli da treba i one su donijele rezultat. Mogli smo i ranije zabiti gol. Akcija za gol je bila kvalitetna. Na kraju čestitam Sarajevu na korektnoj igri - rekao je Musemić, koji nije želio mnogo govoriti o šampionskim ambicijama:

- Rano je o tome govoriti. Tek je prvo kolo, a igra se do maja. Dosta je bilo promjena. Svi su dosta mijenjali osim možda Borca i Veleža - poručio je Musemić koji se potom dotakao i krize u FK Sarajevo:

- Nema kluba na svijetu koji ne dođe u krizu. To je sastavni dio posla. Treba što prije naći rješenje. I najveći klubovi poput Bajerna, Barcelone, Reala su u bili u krizi. Sve se može riješiti, ali vjerovatno treba vremena. Želim im da što prije to riješe i ne sumnjam da će tako biti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.