PREMIJER LIGA BIH

Velež na krilima sjajnog Brandaa pobijedio Posušje

Brazilac ušao na poluvremenu i upisao gol i asistenciju

Scena sa stadiona "Rođeni". HŠK POSUŠJE

E. Ćosić

19.7.2021

Fudbaleri Veležasu u odličnoj formi. Nakon dvostruke pobjede nad Kolerainom u okviru 1. pretkola Konferencijske lige, izabranici Feđe Dudića trijumfalno su otvorili sezonu u domaćem prvenstvu. "Rođeni" su na svom stadionu savladali Posušje sa 2:0 golovima Dejana Georgijevića i Brandaa de Souze.

U 1. minuti utakmice Posušje je imalo šansu, ali Dominik Begić nije uspio kazniti grešku Tarika Isić. Nakon izbjegnutog šoka na startu utakmice "Rođeni" su zaigrali bolje, a u dva navrata su tresli mrežu, međutim sudija ih je poništavao zbog nedozvoljenih pozicija. Prvo je Faris Zubanović pogodio u 5. minuti, a 12 minuta kasnije i Georgijević. 

Prijetili su domaći, ali prvo poluvrijeme utakmice završeno je bez golova. I onda na startu drugog dijela veselje za veliki broj navijača Veleža na stadionu "Rođeni". Njihov tim je poveo golom Georgijevića u 49. minuti kada mu je asistirao Brandao. 

Zanimljivo da je Dudić Brazilca uveo na startu drugog dijela, a Brandao je u 81. minuti imao odličnu šansu da se upiše u strijelce i ovjeri pobjedu Veleža, ali mu je penal odbranio golman Posušja Boris Baćak. Ipak, krilni napadač iz Brazila se iskupio za promašeni penal, te je u 86. minuti pogodio za ovjeru trijumfa svog tima.

Problem za Dudića i njegovu ekipu mogla bi biti povreda Samira Radovca, koji je u 70. minuti napustio teren uz bolnu grimasu na licu. Podsjećamo, već u četvrtak Velež igra novu utakmicu, kada će odmjeriti snage sa AEK-om u okviru 2. pretkola Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.