KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Dudić: Ne igramo protiv vanzemaljaca

Velež će u 2. pretkolu Konferencijske lige na Grbavici ugostiti grčki AEK

Trener Mostaraca najavio veliku borbu na Grbavici. Printscreen

Piše: M. K.

21.7.2021

FK Velež održali su konferenciju za medije uoči utakmice 2. pretkola Konferencijske lige protiv grčkog predstavnika AEK-a na Grbavici, a koja je na programu u četvrtak od 20:30 sati.

Trener Veleža,Feđa Dudić. izjavio je nema mnogo potrebe da se analizira protivnik jer se o njemu sve zna.

- Nema potrebe da govorim kakav je protivnik AEK. Imaju dva - tti igrača koja odskaču, Mantalos (Petros) i Garsija (Levi Garcia), tu je  Caveljas (Georgios Tzavellas) koji je klasa. Igramo protiv dobre ekipe, ali ne igramo protiv vanzemaljaca. Uradit ćemo sve. S nama nije krenuo Zvonić, dobio je iskrenuće zgloba protiv Posušja. Radovac je sa nama, probat će trenirati. Da se danas igra utakmica, ne bi igrao. On ima veliku želju da igra, rekao je šef struke Rođenih.

Trener mostarskog kluba vjeruje da će navijači ponovo biti na nivou.

- Bit će više gledalaca nego protiv Kolerajna. Naši navijači uvijek naprave pravi ambijent, ne sumnjam da će tako biti sutra, istakao je Dudić, te najavio otvorenu i borbenu igru:

- Igrat ćemo otvoreno, napadački, ja i ne znam drugačije. Probat ćemo igrati našu igru, ali pitat će se nešto i naš protivnik. Šta će me zadovoljiti? Ako pružimo sto posto. Ne znam da li će to biti dovoljno i koji rezultat nam može donijeti, ali ako damo sto posto na terenu, onda imamo šanse da bar nastavimo niz utakmica bez poraza, zaključio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.