TRENER ŽELJEZNIČARA

Ivković: Očekujem hrabru utakmicu, da pokažemo da ona sa Borcem nije bila slučajna

Plavi u okviru 2. kola gostuju Tuzla Cityju

Ivković: Očekujem dobru utakmicu. FK Željezničar

E. Ćosić

23.7.2021

Fudbaleri Željezničara će u okviru 2. kola Premijer lige BiH sutra gostovati Tuzla Cityju (21 sat), a tim povodom govorio je trener Plavih Tomislav Ivković.

Plavi će gostovati na Tušnju nakon odličnog prošlosedmičnog izdanja protiv aktuelnog prvaka Borca (1:1), u kojem je podmlađeni tim Željezničara odigrao hrabru i borbenu utakmicu, zaradivši aplauze sa tribina Grbavice. 


- Još jedna vrlo teška i zahtjevna utakmica protiv jednog protivnika koji ima vrlo dobre individualce. To je ekipa koja ima, hajmo reći, sve uslove da igra mirno i da razmišlja samo o utakmici. Imaju i kvalitetnog trenera. Mi imamo nešto drugo, imamo mlade igrače, koji barem do sada, i u ovoj prošloj utakmici i na treninzima, žele, hoće i mogu pokazati taj kvalitet koji imaju u sebi - rekao je Ivković te se osvrnuo na pristup svojih igrača:

- Moraju to ponavljati iz utakmice u utakmicu, da pokažu da ova sa Borcem nije bila slučajna. Da u svaki duel moraju ući kao da im je posljednji u životu. Da pokažu karakter i da pristup bude kakav je bio u prošlom meču, s tim da kvaliteta igre, ako je moguće, kroz daljnje treninge i više utakmica bude na još višem i boljem nivou.

- Očekujem dobru utakmicu, da moji igrači pokažu hrabrost, da se ne boje, da igraju slobodno i da ta mladost da šta ne bi mogla druga ekipa - zaključio je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.