PREMIJER LIGA BIH

Odlična partija viceprvaka: Sarajevo odnijelo bodove iz Posušja

U drugom meču Široki Brijeg i Rudar podijelili su bodove u Prijedoru

Bordo tim ostvario prvu pobjedu u ovoj sezoni. FK Sarajevo

Piše: M. K.

25.7.2021

Dvije utakmice 2. kola Premijer lige BiH odigrane su danas u Posušju i Prijedoru gdje su gostovali Sarajevo istoimenom domaćem sastavu, odnosno Široki Brijeg koji je odmjerio snage s Rudarom. 

Aktuelni viceprvak slavio je u Hercegovini s 2:0 i osvojio prva tri boda ove sezone, dok je Široki remizirao sa Rudarom. 

Bordo tim je poveo 1:0 u 39. minuti golom Borisa Cmiljanića, kada je Amer Dupovac poslao loptu u kazneni prostor domaćina, gdje se u gužvi najbolje snašao napadač gostiju i pogodio za 0:1.

Na sigurnih 2:0 gosti su povisili u 71. minuti.

Nakon jednog kornera Kerim Palić je šutirao glavom iz teške pozicije, a dosta visoku loptu nakratko je odbio golman Posušja, da bi igrač domaćih Juraj Ljubić u gužvi loptu smjestio u sopstvenu mrežu za visokih 2:0. 

Široki Brijeg je dominirao veći dio utakmice u Prijedoru, imao vodstvo do samog finiša, ali je na kraju ostao bez pobjede.

Gosti su poveli 1:0 u 60. minuti golom veznjaka Ivana Ikića, a taj rezultat su uspjeli zadržati do posljednje minute kada Prijedorčani preko Amoaha pogađaju za konačnih 1:1.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.