NAPUSTIO BORAC

Maksimović objasnio odluku: Htio sam otići i nakon Veleža

Sporazumno raskinut ugovor trenera i aktuelnog prvaka BiH

E. Ćosić

Maksimović: Podnio ostavku

Foto: ARHIV


Marko Maksimović od danas više nije trener banjalučkog Borca. Loš start sezone aktuelnog prvaka BiH koštao je Maksimovića, koji napušta klub nakon blamaže u Konferencijskoj ligi i svega dva osvojena boda u Premijer ligi.

On je rekao da je odluku donio kako bi razdrmao ekipu uoči revanš susreta sa Linfildom. Također, priznao je da je i ranije želio otići, ali ga je podrška čelnih ljudi natjerala da promijeni svoju odluku.

- Ova odluka donešena je mnogo ranije, nije ishitrena i ja sam je lično donio. Klub je znao za moju odluku. Mnogo smo pričali i odgovarali su me od toga, ali u ovom momentu ja ne odlazim ni zbog kakvog neuspjeha, jer smo napravili ozbiljan uspjeh, već smatram da je lakše da se promijeni jedan čovjek, a ne njih 50. Ja sam neko ko mnogo voli Borac, ovo isto sam već jednom uradio poslije utakmice s Veležom (poraz 2:0, 21. kolo), a sada u ovom momentu prije svega moram da se zahvalim predsjedniku Bogoljubu Zeljkoviću na sjajnoj energiji. On je stvarno neko ko je meni mnogo pomagao u ovom periodu provedenom na klupi. Bilo to kroz pozive ili gledanje, ali uvijek je bio tu. Mislim da je ova odluka dobra za klub - kazao je Maksimović, dodavši:

- Znate da sam direktan, pa ću i sada reći da bi bilo dobro da ovdje postoji još takvih ljudi. On praktično volontira ovdje. Svi bismo trebali da budemo profesionalci u klubu, a ne samo treneri i igrači, već svi ostali zajedno s njima. Klub je jučer uradio jednu drugu stvar koju je trebao da uradi, a sada sam i ja uradio ono što sam trebao. Sada svi ostali treba da urade ono što treba da urade. Publika, i svi ostali, ja sam sutra na tribinama, to je sigurno i navijaćt u zato što volim ovaj klub. Ovo je sad profesionalna odluka i ja sam miran u njoj - kazao je sada već bivši trener Borca.

NA VRH

Podijeli članak na