HRVATSKI STRUČNJAK

Ivković razočaran: Iskreno, ne osjećam se kao trener Željezničara

Trener Plavih još uvijek nije dobio radnu dozvolu

Ivković: Sa tribina ispratio prva dva meča Premijer lige. FK Željezničar

E. Ćosić

30.7.2021

Danas je u prostorijama stadiona Grbavica održana press konferencija povodom utakmice 3. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Posušja. Plavi će na svom terenu dočekati Posušje, a trener Tomislav Ivković osvrnuo se na ono što očekuje od ovog meča.

- Dolazi nam ekipa koja je vrlo teško izgubila ove utakmice koje je igrala do sada. Za one koji nisu upoznati sa njima, drže jako mnogo loptu, imaju veliki posjed, posjeduju tu mirnoću, staloženost, možda nisu toliko direktni po gol kao ostale ekipe, ali nije jednostavno igrati s njima. Mi smo se ove sedmice pripremali na način koji bi nam trebao pomoći da riješimo te probleme koje će nam Posušje sigurno stvarati. Svaka ekipa koja uđe u ligu ima strahovitu motivaciju, volju, želju i htijenje da se dokažu i pokažu. Očekujem našu kvalitetnu igru i naravno da nam je želja i da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu, ali mirno i staloženo, koncentrirano, jer nema razloga za drugačije - rekao je Ivković te dodao:

- Moramo vjerovati u naše timske i individualne kvalitete i da možemo riješiti utakmicu na najbolji mogući način. Respekt Posušju, sigurno da nema razmišljanja da će biti nešto lako. Ne postoji nijedna lagana utakmica bez obzira protiv koga igraš, tako da je vrlo bitna ozbiljnost, ulazak u utakmicu i ako dobro uđemo u istu, može nam biti lakše.



Ivković razočaran

Trener Željezničara i dalje nije dobio radnu dozvolu te ne može sjediti na trenerskoj klupi u Premijer ligi. Cjelokupna situacija počela je već iritirati hrvatskog stratega koji kaže da će razmisliti o svojoj budućnosti na Grbavici ukoliko se taj problem ne riješi uskoro.

- Svi su zdravi osim Ermina Zeca koji je osjetio mali problem na mišiću lista. Registrovali smo manje-više sve igrače osim stručnog štaba. Moram priznati da sam razočaran, jer se ne osjećam kao prvi trener, već kao asistent koji radi treninge i ne može doći na utakmicu. Kad bih vam sad rekao moja razmišljanja, sigurno ne bi zvučalo dobro, ali o tome ću razmišljati u sljedećih nekoliko dana ukoliko se to ne riješi, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje - istakao je Ivković.

Pohvala igračima

Trener Plavih je iskoristio priliku i da pohvali zalaganje i ponašanje svojih igrača.

- Primili smo golove iz grešaka, protiv Borca individualna greška, protiv Tuzle niz takvih grešaka što se tiče našeg stajanja i lošeg pokrivanja terena, dakle igrači u toku primanja gola nisu stajali tamo gdje su trebali stajati. Sa mladim igračima je uvijek oscilacija, nekad dobro, nekad loše. Zato treba puno utakmica i iskustva da bi to izgledalo bolje, jer oni imaju igračku kvalitetu koja nije upitna, ali bez utakmice i bez kontinuiteta da osjete težinu prvenstva ne mogu napredovati. Ja stojim iza njih i vjerujem u njih i siguran sam da će kroz treninge, jer je napredak na treninzima već evidentan i kroz utakmice, gdje im naravno treba kontinuitet pobjeda i pozitivnih rezultata, napredovati, ali ne bojim se za njih. Kako rade i kako se ponašaju igrači, kapa im do poda - zaključio je Ivković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.