POTVRĐENO ZA AVAZ

Predsjednik Tuzla Cityja će ispuniti obećanje: Novac je spreman i čeka "Rođene"

To je naš poklon, čestitka na tome kako su predstavili Bosnu i Hercegovinu u Evropi. Ono je bilo zaista za naježit se, kaže predsjednik Tuzlaka Almir Husić

Velež je napravio historijski uspjeh i za to je nagrađen. Avaz

Piše: M. Kadić

30.7.2021

Fudbaleri Veleža ostvarili su veliki uspjeh izbacivši slavni AEK u 2. pretkolu Konferencijske lige, nakon uzvratne utakmice u Atini. 

Nakon pobjede na Grbavici (2:1), "Rođeni" su otputovali u Atinu braniti stečenu prednost. Poraženi su s 1:0 što je ih je odvelo u produžetke, a kako više nije bilo golova, s ukupnim rezultatom 2:2 otišlo se u penal seriju, gdje su jače živce imali bh. fudbaleri i slavili s 3:2.

Prije utakmice u Grčkoj, pojavila se vijest kako je Uprava bh. premijerligaša Tuzla Cityja, na čelu sa predsjednikom Almirom Husićem, odlučila nagraditi igrače i stručni štab Veleža s 20.000 KM, ako eliminišu grčki tim i izbore treće pretkolo. 

"Rođeni" su to uspjeli, a nagrada će biti uskoro preuzeta, što je za portal "Avaza" potvrdio i Almir Husić.

- To je naš poklon, čestitka na tome kako su predstavili Bosnu i Hercegovinu u Evropi. Ono je bilo zaista za naježit se, pogotovo u utakmici na Grbavici koju sam gledao i koja je bila dramatična. Nadam se da će momcima taj novac poslužiti kao dodatna satisfakcija, podizanje morala, mislim da su to zaslužili borili su se srčano, i zaslužili su da budu nagrađeni, rekao nam je Husić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.